Sportfogadás

Ezt várjuk mi - tippek a Svájc-Magyarország vb-selejtezőre

Természetesen a hatharom.com-nál is tűkön ülve várjuk a Svájc-Magyarország vb-selejtezőt, amely kapcsán már nagyban megy az esélylatolgatás. A kezdés előtt megkérdeztük szerkesztőinket, tippmestereinket, hogy mit várnak a találkozótól.

Varin

A legnagyobb hiba, amit Svájc elkövethet ezen a mérkőzésen, az az, ha rángatják az istrángot és megszakadnak a győzelemért, valamint a közönség kiszolgálásáért. Nem éri meg nekik, hiszen teljesen mindegy, hogy 5-0 vagy 1-1 lesz a találkozó vége, ugyanúgy Portugáliában dől el a csoportelsőség. A helvétek ráadásul - noha személy szerint én nagyon kedvelem a keretüket - nem is az az ellenfelet megsemmisítő fajta, ezt láthatjuk korábbi eredményeikből is. Andorrát három, Lettországot egy, Feröert két góllal múlták felül, és leszámítva egy San Marino ellen 7-0-t, kevés igazán nagy kiütést találunk a nevük mellett.

Gólt lőni viszont nem fogunk tudni, ahogyan Svájcban egyetlen csapat sem tudott a selejtezőkörben. Nem várok jó mérkőzést, a svájciak szerintem hamar lőnek egy vagy két gólt, aztán a második 45 percben már lazáznak majd, ahogyan azt Portugália teszi Andorrában. Mindezek fényében 2-0 vagy 3-0-t várok, a magyar támadók nem sok vizet zavarnak majd Sommer kapuja előtt.

Tipp: Csak Svájc szerez gólt@ TippmixPro@1.75

mr.blonde

Gyengének tartom a mostani keretünket, a hiányzóink személyében vezéregyéniségek maradnak távol. Bármilyen taktikát is agyaljon ki Bernd Storck, az biztos, hogy szokatlan formációban lépünk majd pályára, ez pedig a topformában lévő Svájc ellen nem sok jó sejtet. A helvétek számára a portugálok elleni ütközet az igazán fontos, de azért hazai környezetben, telt ház előtt nyilván oda akarják tenni magukat. A két tényezőt összefésülve szerintem egy erős első félidőre fognak törekedni Shaqiriék, a vezetés tudatában pedig már könnyebben menedzselheti játékosai erejét Koller kapitány is. Szerintem a szünetre hazai vezetéssel mennek pihenni a csapatok.

1. félidő 1X2@Svájc TippmixPro@1.60

[2059322] 2017-10-07 20:45:00 Svájc - Magyarországx;

Tomihmv

Mr. blonde kollégához hasonlóan én is azon a véleményen vagyok, hogy gyenge kerettel kell felvennünk a harcot Európa egyik legjobb formában lévő válogatottja ellen. Storck mester ráadásul három olyan csatárt hívott be, akik együtt véve 10 gólt nem tudtak termelni az NB I. idei kiírásában - amelyből már 11 forduló telt el -, arról már nem is beszélve, hogy a jelenlegi keretből Dzsudzsák eltiltás miatt nem játszhat szombaton, így igazi "klasszis" nélkül kell pályára lépnünk. Elveszettnek érzem a csapatot, ráadásul nincs is számunkra tét.

Ezzel szemben a svájciaknak nyerniük kell, gyakorlatilag a legjobbjaikkal tudnak kiállni, s ugye hazai pályán játszhatnak, ahol többek közt az Eb-címvédő portugálok is 2-0-ra kaptak ki. Idegenben a magyar válogatott ebben a selejtezősorozatban olyan helyeken veszített pontokat, mint Feröer-szigetek vagy Andorra, arról már nem is beszélve, hogy a legutolsó hat meccsünkön mindössze egyszer, Lettországnak lőttünk gólt.

Perpillanat úgy vélem, hogy minden téren nagy különbség van a hazaiak javára, így pedig szerintem nagy esély van rá, hogy Svájc legalább két találattal megnyerje a szombati találkozót.

Tipp: Svájc -1 (európai hendikep) @TippmixPro@1.75

Noemail

A svájci csapat lényegesen komolyabb szintet képvisel, mint a magyar együttes és a helvétek hiányzóik ellenére kifejezetten erős kezdővel léphetnek pályára. A magyarok támadószekciójának hiányzói egyben arra is predesztinálják az együttest, hogy nemigen fognak gólt szerezni (vendégcsapat góljainak a száma 0 @1,55), melyet az is megerősít, hogy a hadra fogható támadók sincsenek olyan nagy formában. Szerintem a nagy nyomást a vendégek nem fogják bírni mentálisan és az első bekapott gól után könnyen jöhet még egy vagy kettő, ezért a hendikepes svájci sikerben látom az értéket. A magyarok már nem juthatnak ki, míg a hazaiak igenis meg akarják szerezni az első helyet a csoportban.

Tipp: Svájc -1 (európai hendikep) @ TippmixPro@1.75

steve94

A svájciak hibátlanul vezetik a csoportot, hogy ezt megőrizzék kulcsfontosságú számukra a három pont otthon tartása. Alapjában véve is nagy a minőségbeli különbség a svájci válogatott javára, ezt csak tetézi, hogy nálunk olyan játékosok nem állnak rendelkezésre mint, Szalai, Nikolics, Dzsudzsák, Fiola és Priskin. Ez a csapatunk támadósorát alaposan meggyengíti, így a körülményeket figyelembe véve sajnos ezúttal az is meglepetés lenne, ha be tudnánk találni. Ezért Svájc győzelmét vizionálom anélkül, hogy gólt tudnánk szerezni.

Tipp: 1X2 + Mindkét csapat szerez gólt: Hazai és nem @ TippmixPro@1.70

Andersson04

Svájcnak a csoportelsőség a tét, míg a magyar csapatnak a harmadik hely. Mindkét oldalon sok a hiányzó, de nálunk komolyabb nevek estek ki, vagy nem lettek meghívva. Főleg a támadó szekció tűnik karcsúnak, Szalai, Dzsudzsák hiányával. A tavalyi meccsel ellentétben gólzáporra most nem számítok, megpróbáljuk majd jó védekezéssel tartani az eredményt. A góllövés egyébként sem megy mostanában, idén csak Lettország ellen sikerült betalálni, pontrúgások után.

Tipp: Csak Svájc lő gólt @ TippmixPro@1.70