Olasz foci

Két kínos meccs után az egyre meggyőzőbb Roma vár a Milanra

  • MVB80

A Milan és a Roma vívja a Serie A 7. fordulójának rangadóját.

A Milan várhatja nehezebb helyzetből a rangadót, és nem csak azért, mert vesztett pontok tekintetében rosszabbul áll, mint a Roma, hanem azért is, mert a csapat utolsó két meccse igencsak karcsúra sikeredett.

A Sampdoria ellen helyzet és kaput eltaláló lövés nélkül kapott ki a Milan 2-0-ra, a Rijeka elleni EL-találkozón pedig kétgólos vezetésről sikerült visszahozni a meccsbe két óriási hibával a horvátokat, és végül csak Cutrone Inzaghit idéző találékonysága mentette meg a piros-feketéket a szégyentől.

Vincenzo Montella edző mindenesetre nem lehet nyugodt, mert röpködnek a nevek, hogy kik ülhetnek le a kispadra, ha neki esetleg mennie kell, bedobták már a Kínából hazatérő Marcello Lippit, valamint a Bayerntől menesztett Carlo Ancelottit is.

A korábbi válogatott csatár anno bajnok volt a Romával, edzőként viszont nem sok sikerélmény érte eddig a Farkasok ellen, két győzelem, négy döntetlen és kilenc vereség a mérlege.

A vasárnapi rangadón Conti és Calabria sérülés miatt nem áll Montella rendelkezésére, így Abate futkározhat a jobb oldalon, elöl pedig végre kezdő lehet André Silva, aki az EL-ben a selejtezőkkel együtt már hat gólnál jár, viszont a bajnokságban a hat forduló alatt csak 118 perc lehetőséget kapott Montellától.

A 3-5-2-es felállás nem igazán működik eddig a Milannál, a sztárigazolás, Bonucci hajmeresztő hibákat követ el, és nagyon messze van a juvés formájától, a tavalyi idény egyik legjobbja, Suso pedig nem találja a helyét, amikor Montella nem a szélen, hanem árnyékékként használja.

A Románál rengeteg a sérült, Emerson, Karsdorp, Nura, Schick, Perotti és Defrel sem bevethető.

A fővárosiak a hétközi BL-fordulóban 2-1-re győztek az azeri Qarabag ellen, az akkori kezdő négy helyen változhat, Juan Jesus, Pellegrini, Gonalons és Defre ki-, Fazio, Strootman, De Rossi és Florenzi pedig bekerülhet.

A Roma az idénybeli első rangadóján, az Inter ellen nem volt meggyőző, ki is kapott 3-1-re, azóta viszont fogott egy döntetlent a BL-ben az Atlético ellen, és mindig legalább három gólt szerezve hozta a kötelezőt a Verona, Benevento, Udinese ellen.

Dzeko (jobbra) öt bajnokin játszott idén, hat gólnál tart

A két edző, Montella és Eusébio Di Francesco közösen nyert bajnoki címet a Romával 2001-ben, de barátságuk még régebbről datálódik, mindketten az Empoliban kezdték pályafutásukat.

Ami közös, hogy ebben a szezonban mindkettőjüknek jutott a kritikából, de Di Francesco képes volt rendezni a sorokat, úgyhogy a Roma úgy vág neki a mostani meccsnek, hogy zsinórban kilenc bajnokit nyertek meg idegenben, tavasszal például 4-1-es kiütéssel hozták el a pontokat a Milan stadionjából.

Mi is jeleztük, hogy az október vízválasztó lesz a Milan és Montella számára, hiszen a csapat a Roma mellett az Interrel és a Juventusszal is játszik majd, és ha első lépésként Dzekóék ellen sikerülne győzni, azzal Montella egy időre elhallgattatná a kritikusokat.

A Milan négy meccse nyeretlen a mostani rivális ellen, legutóbb 2015 májusában sikerült nyernie, az akkori gólszerzőket akár sokmilliós kérdésként is fel lehet tenni egy kvízműsorban, mivel sem Van Ginkel, sem Destro nem hagyott mély nyomokat a csapat szurkolóiban.

Az elmúlt öt meccsből háromszor is 2,5 gól felett termeltek a csapatok, aki úgy érzi, hogy ez most is így lesz, az 1.55-ös oddson fogadhat erre a prón.

1x2    
Milan Döntetlen Roma
2.40 3.35 2.75
[2588382] 2017-10-01 18:00:00 AC Milan - Romax;
2017-09-30;55
2017-10-01;55
241306