Premier League

Az Everton és a Chelsea meccseivel nyernénk

A liverpooliak és a londoniak is győzelmi kényszerben lépnek pályára szombaton, ezt próbálnánk meg kihasználni.

Everton-Bournemouth
Tipp: Everton
Odds:
1.80 @ Tippmixpro

Hiába rajtolt jól az Everton, az utolsó három bajnokiját elveszítette a liverpooli csapat, így szégyenszemre kieső helyen tanyázik. Ezen találkozókon ráadásul gólt sem lőttek Ronald Koeman tanítványai, ellenben kilencet kaptak. Azonban tisztában kell lenni azzal, hogy az utolsó három játéknapon a Stolverkosok a Chelsea, a Tottenham és a Manchester United együtteseivel néztek farkasszemet.

Szombaton viszont kötelező győzelem előtt áll az Everton, hiszen a Bournemouth látogat a Goodison Parkba. A vendégek eddig még gyengébben teljesítettek a bajnokságban, mint a házigazdák, igaz, a déliek múlt héten szerezték meg első sikerüket az idei kiírásában, az újonc Brightont verték hazai pályán.

Hétközben a Ligakupában a liverpooliak magabiztos sikert arattak a Sunderland ellen, ami jól jött a hétvégi bajnoki előtt. A legutóbbi két kiírásban az Everton rendre legyőzte hazai pályán a Bournemouth gárdáját, ami szerintünk most is így lesz, figyelembe véve a felek közti minőségbeli különbséget. Egyébként sincs más választása a házigazdának, főleg a csapat edzőjének, hiszen ha nem nyernek a kék-fehérek, könnyen lehet, hogy Koeman mesternek megköszönik az eddigi tevékenységét a Goodison Parkban.

[2522796] 2017-09-23 16:00:00 Everton - Bournemouthx;

A Chelsea győzni megy Stoke-ba. - Fotó: twitter.com/chelseafc

Stoke-Chelsea
Tipp: Chelsea
Odds: 
1.60 @ Tippmixpro

A Chelsea öt forduló alatt hárompontos hátrányra tett szert a két manchesteri gigásszal szemben a Premier League-ben, s ez könnyen lehet, hogy többre nő a hétvége után, ha nem nyernek a Kékek. Azonban Antonio Conte csapatának jó esélye van a sikerre, hiszen a fővárosiak a Stoke együtteséhez látogatnak szombat délután.

A vendégeknél a kezdők közül David Luiz eltiltás, míg Pedro sérülés miatt nem játszhat Stoke-ban, azonban előbbit Rüdiger, utóbbit pedig a felépült Hazard pótolhatja, vagyis nem kell aggódni az olasz mesternek. Noha az Arsenalt nem győzték le a Kékek múlt vasárnap, hétközben a Ligakupában taroltak, hiszen a Nottingham együttesét küldték haza egy kiadós veréssel. Ezzel szemben a Stoke az utolsó négy tétmeccsén nyeretlen maradt, sőt, múlt héten meglepetésre kikapott a Newcastle gárdájától, míg kedden az alacsonyabb osztályú Bristol City-vel szemben maradt alul a Ligakupában.

A hazaiaknál ráadásul hat hiányzó biztosan lesz, vagyis nem a legjobb előjelekkel várják a hétvégi találkozót, s akkor a felek közti differenciáról és formabeli különbségekről nem is beszéltünk. Ha pedig mindezekhez hozzávesszük azt, hogy a két csapat tavalyi páros meccsét egyaránt a Chelsea nyerte, akkor abszolút nem lenne meglepő, ha a győzelmi kényszerben lévő fővárosi gárda ezúttal sem hibázna Stoke-ban.

[2522800] 2017-09-23 16:00:00 Stoke City - Chelseax;
hatharom.com
Everton-Bournemouth Everton
Stoke-Chelsea Chelsea
@2.88
Fogadási határidő: 16:00