Premier League

Defoe-ék edzőjükért lépnek pályára az újonc ellen

Eddig pont nélkül, egy rúgott góllal szerénykedik a Bournemouth. Most viszont nyerhető rangadó következik.

Egy bajnoki jutott a Premier League ötödik játéknapjáról péntek estére, az újonc Brighton & Hove a Bournemouth vendége lesz. Meglepő módon a kiscsapat áll jobban a tabellán, Jermaine Defoe-ék ugyanis négy fordulót követően egyetlen lőtt góllal, pont nélkül szerénykednek a 19. helyen. Mikor, ha nem most? - kérdezhetnék Dél-Angliában.

   
Bournemouth Döntetlen Brighton
2.10 3.20 3.40

Komoly problémák vannak jelenleg a Bournemouth együttesénél, Eddie Howe mester rendkívül élesen kritizálta a csapatát. "A négy vereségből három elfogadhatatlan volt" - mondta a tréner. Noha a kiscsapat az Arsenal és a Manchester City ellen is kapitulált, a Watford, valamint a WBA elleni fiaskó már a kínos kategóriába tartozik.

"Fogalmam sincs, van-e még egy ilyen állás, amelyben ennyire gyorsan cserélődnek az emberek. Ez egyszerre a szépsége és az árnyoldala is a szakmánknak. De ha egyszer azt mondják, hogy menni kell, akkor nincs mit tenni.

[2522783] 2017-09-15 21:00:00 Bournemouth - Brightonx

Nagyon nehéz a dolgunk, hatalmas hullámvasút egy csapat szezonja, külső és belső viharokat kell folyamatosan átélnünk, amelyhez végtelen türelem szükségeltetik" - morfondírozott sokat sejtetően Howe.

Talán ezekből a szavakból kiindulva nem is nagy kockázat, ha azt mondjuk, a Bournemouth péntek este az edzőjéért is pályára lép.

A Brighton ezzel szemben éppen a Watford és a WBA ellen kezdte el a pontok gyűjtögetését, a megszerzett négy egységgel pedig feledtetni tudta az első két kör botlását. Chris Hughton edző a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón az ellenfelet dicsérte.

"Teljesen természetes, hogy egy olyan csapatnál, amelynek nincs nagy rutinja a PL-ben, előfordulnak olyan hullámvölgyek, mint most a Bournemouth esetében. De ettől még butaság lenne leírni őket, igazán erős csapat és ki fognak mászni a nehéz helyzetből.

Nem lesz könnyű dolgunk nekünk sem, de szeretnénk önbizalmat meríteni a West Bromwich elleni győzelemből" - mondta a Newcastle korábbi mestere.

Fotó: Sky Sports

A déli parti derbiként is hívott rangadón mindkét stábnak nélkülöznie kell fontosabb játékosokat, a Bournemouth-nál Ryan Fraser és Callum Wilson maródi, míg a vendégeknél több alapember, így Beram Kayal, Sam Baldock, Steve Sidwell és Isaiah Brown sem bevethető - közülük különösen a tavaly remek játékot nyújtó Baldock kidőlése nagy érvágás.

Fogadási szempontból nehéz mérkőzés, de a piros-feketéknek muszáj nyerniük. A Bournemouth több PL-rutinnal is rendelkezik, jobb nevekből is áll és a hiányzók is inkább az ő javukra billentik a mérleg nyelvét. Mindezen szempontokat mérlegelve, inkább a "H"-ra húznánk a mérkőzés kimenetelét, 2.10-es oddson.

[2522783] 2017-09-15 21:00:00 Bournemouth - Brightonx;
2017-09-15;47
2017-09-16;47
2017-09-17;47
237903