US Open

Tényleg ekkora favorit a kanadai csillag?

  • Cesc18

A fogadók rendesen elkezdték pakolni Denis Shapovalovot, folyamatosan csökken a kanadai oddsa.

Ahogyan azt a játéknap felvezetőjében ígértük, a kanadai Denis Shapovalov és a brit Kyle Edmund összecsapásával külön cikkben foglalkozunk. Ugyan két nem kiemelt játékos feszül egymásnak, de beszédes, hogy az Arthur Ashe-en kapott helyet ez a mérkőzés. Pokoli jó derbi előtt állunk, ami ráadásul egy érdekes háttér sztorival is szolgáltat. 

Történt ugyanis a két játékos februári Davis Kupa összecsapásán, hogy a kanadai tehetséget kizárták és hét ezer dollárra megbüntették, miután elcsapta a labdát, ami éppen a székbírót találta fejbe. Akkor azt írtuk, hogy reméljük ez a baki nem töri félbe Shapovalov ígéretesen induló karrierjét - a juniorok között egyéniben Wimbledont, párosban US Opent nyert.

A nyáron megkaptuk a választ, a kanadai két jól sikerült Challenger-torna után Montrealban csillogtatta meg tudását.

Többek között Rafael Nadalt és Juan Martín del Potrót legyőzve az Open-éra legfiatalabb Masters-elődöntőse lett.

Shapovalov tehát jókora önbizalommal érkezett New Yorkba, ahol a selejtező leküzdése után Daniil Medvedevet és Jo-Wilfried Tsongát is három szettben búcsúztatta. Ugyan utóbbi a torna nyolcadik kiemeltje volt, de mégsem beszélhetünk bombameglepetésről, legalábbis, ami a győztest illeti. A 3-0 már annál inkább váratlan eredmény volt...

Hihetetlenül jól és magas szinten játszottam. Nem tudom miért, de sikerült lazának maradnom és jól ütnöm egész meccsen. Fontos visszajelzés volt ez számomra, hogy a montreali eredmény nem csak a szerencsének volt köszönhető.

- nyilatkozta a 18 éves kanadai Tsonga "lemészárlását" követően.

Edmund szintén jól hangolt a tornára, az első két körben pedig ő is szettveszteség nélkül vette a Robin Haase és Steve Johnson elleni akadályokat. Igazából sem a holland, sem az amerikai nem nyújtotta a legjobb teniszét, így a brit játékostól sem kellett extra. Mindkét meccsen azonban kicsit alulértékelték, hiszen 1.80-1.90 körül lehetett fogadni a győzelmére. 

A Davis Kupa-meccsük óta találkoztak a füves szezonban is, méghozzá Queen's Clubban a második körben. Akkor Shapovalovnak sikerült visszavágnia és egy szoros meccsen verte a hazai pályán teniszező britet. 

Fogadás a továbbjutóra    
Denis Shapovalov Kyle Edmund
1.50 2.20

Mint látható, a bukmékerek a kanadaira fizetik a kevesebb pénzt. Érdekes azonban, hogy a kanadai szorzója 1.72-1.80-ról indult.

Ez a komoly odds csökkenés egyértelműen annak tudható be, hogy a fogadók Shapovalov továbbjutásában bíznak. 

A formáját látva szerintünk is a juharleveles tini a meccs esélyese, de ebben az oddsban értéket már nem látunk. Edmundnak az adogatása és tenyerese is komoly fegyver, az eddigi két meccsén az ellenfelei második adogatásait pedig atomjaira szedte szét. Ráadásul a brit azt is kihasználhatja, hogy ezen a meccsen nem igazán róla beszélnek, sokkal inkább a csillogó riválisáról. Zverev esetében is láthatjuk, hogy a nagy figyelemmel a rutintalan fiatalok még nem mindig tudnak megbirkózni...

Bár Shapovalov mindkét eddigi meccsén besült az over tippünk, de ennek ellenére úgy gondoljuk, hogy Edmund ellen is ez a legjobb befektetés. Az állami irodában 39.5-nél húzták meg a határt és 1.85-szörös pénzt fizet, ha ezt túlszárnyalják.