Magyar Kupa

A Fradi képes lesz megtörni a Vasas szériáját?

  • ivan

A Vasas egy kitűnő idény végén ünnepelne, míg a Ferencváros a tervezettnél jóval gyengébb szezont szeretné szépen zárni a labdarúgó Magyar Kupa szerdai döntőjének megnyerésével a Groupama Arénában. De vajon ki emelheti magasba a trófeát?

A bajnokságban azonos pontszámmal végzett a két csapat, ám több győzelmének köszönhetően a Vasas szerezte meg a harmadik helyet, így 16 év után végzett ismét dobogón a legmagasabb osztályban. Azok után, hogy egy évvel ezelőtt kis híján kiesett a csapat az NB II-be, óriási sikerként élik meg Angyalföldön az idei szezont, amelynek megkoronázása lenne a szerdai MK-győzelem.

MTI

"Természetesen azt a felhajtó erőt, amit a harmadik hellyel elértünk, szeretnénk szerdára átmenteni, és olyan döntőt játszani, ami méltó egy ilyen rangos mérkőzéshez. Nem vagyok barátja a betonkeverésnek és nem fogunk arra összpontosítani, hogy a tizenegyesekig eljussunk" - jelentette ki a vasassc.hu-nak Michael Oenning. A piros-kékek vezetőedzője tehát nem akar beparkolni a busszal, igaz, a Vasasnak nincs is miért tartania a Fraditól, a mostani idényben ugyanis kétszer is legyőzte a Groupama Arénában.

"Már a szezon elején mondtuk, hogy lépésről lépésre fogunk haladni, azt nem tudtuk akkor, hogy hol fogunk célt érni. Az elmondható, hogy a bronzéremmel már elértünk valamit, ami különleges. Egy kupadöntő teljesen más, minden játékos szeretné megnyerni. Mindenki abban gondolkodik, hogy kupákat, bajnokságokat nyerjen, hogy nyomot hagyjon maga után. A fiatal csapatunk számára egy remek alkalom ez a döntő, égnek a vágytól, hogy meg is szerezzék a kupát. Szerencsére mindegyik játékosomra számíthatok a mérkőzésen" - tette hozzá a német szakvezető.

[2500299] 2017-05-31 19:00:00 Vasas - Ferencvárosx;5

A Fradinál a bajnoki 4. helyezés természetesen óriási csalódás volt, így most a klubnál mindenki azon fáradozik, hogy legalább az Magyar Kupa-győzelem összejöjjön a csapatnak. A Ferencvárost irányító Thomas Doll hangsúlyozta, nagyon boldogok, hogy sorozatban harmadszor is döntőt játszhatnak a sorozatban, s saját közönségük előtt ünnepelni szeretnének. Két évvel ezelőtt a Videoton verték 4-0-ra, tavaly pedig az Újpestet 1-0-ra a fináléban.

Amióta a Grupama Arénában rendezik a kupadöntőt, csak az FTC nyerte meg a serleget.

A két csapat eddig kétszer találkozott egymással a Magyar Kupa fináléjában. Legutóbb 31 évvel ezelőtt, 1986-ban, amikor a Népstadionban gól nélküli döntetlent követően a Vasas hódította el a trófeát.

1x2    
Vasas Döntetlen Ferencváros
3.40 3.45 2.00

Na de nézzük, mit mondanak az oddsok. A magyar fogadóirodában a Ferencváros számít az esélyesnek, hiszen a zöld-fehérek rendes játékidőben aratott győzelme kereken kettes szorzót fizet, míg a Vasas sikere 3.40-es oddsal kecsegtet. Ami a kupagyőztes kilétét illeti, a Fradira 1.50-es, a Vasasra 2.40-es szorzón fogadhatunk.

Ki nyeri a kupát?    
Vasas 2.40
FTC 1.50

Mivel a Fradinak élet-halál kérdés lenne a trófea megszerzése, ugyanakkor a Vasas vezetőedzője sem akar bekkelni, az előjelek alapján egy látványos találkozó is kisülhet a fináléból.

A két csapat legutolsó öt egymás elleni meccsén például egyaránt mindkét csapat betalált a kapuba és született legalább 2,5 gól.
Gólokra való fogadás    
Mindkét csapat szerez gólt Gólszám 2,5 felett
1.65 1.75
[2500299] 2017-05-31 19:00:00 Vasas - Ferencvárosx;