Spanyol foci

C. Ronaldónak vigyáznia kell, ha nem akar a lelátón idegeskedni

  • MVB80

A Real Madrid kulcsemberei közül Cristiano Ronaldo és Isco is egy sárga lapra van az eltiltástól.

Zinedine Zidane nem egy szívbajos edző, ebben a szezonban többször is megmutatta, hogy nála az egó bőven a csapatérdek mögé szorul, így fordulhatott elő, hogy a korábban még a lecserélését is hisztisen fogadó Cristiano Ronaldót néha még a keretbe sem jelölte.

A rotálásnak nagyon is fontos oka volt, Ronaldo ugyanis korábban többször is kifulladt a szezon végére, most viszont Zidane okosan pihentette, hogy aztán egy friss Ronaldót szabadítson rá az ellenfelekre, aminek a BL-ben meg is volt a látszata, a Bayern elleni két negyeddöntős fellépésén és az Atlético elleni elődöntő első meccsén összesen nyolc gólt szerzett a portugál.

Ronaldo eddig 27 meccsen 2370 percet töltött pályán a bajnokságban, míg tavaly 3185, két évvel ezelőtt 3099 percet játszott 36, illetve 35 találkozón.

A realos korszakában a 2011-2012-es szezonban került a legtöbb játékperc Ronaldo  neve mellé, akkor 3353-mal zárt, de minden bizonnyal nem bánta a nagy terhelést, mivel bajnoki címet ünnepelhetett a Reallal.

Ronaldo négy sárgánál jár, az ötödik már eltiltást vonna maga után

Zidane igyekezett egyenletesen elosztani a meccseket, így aztán 20 játékos is 1000 percnél többet töltött a pályán, de egyikük sem jutott 2500 fölé, ami a Marca szerint még nem fordult elő a Realnál. A liga történetében csak a Tenerife és Gimnástic rendelkezett több 1000 perc fölötti kerettaggal, mindkét klubnál 21 ilyen játékos volt az 1997-1998-as, illetve a 2006-2007-es idényben.

Ami szintén tanulságos, Zidane egyszer sem küldte fel ugyanazt a kezdőt a bajnokság során,

a Granada ellen például nyolc helyen változtatott azon a csapaton, amely a Valencia ellen lépett pályára, mert azt szerette volna, hogy az Atlético elleni BL-visszavágón frissek legyenek az alapemberei.

A Real idényéből már csak három meccs van, úgyhogy Zidane most már nem fog nagyon variálni, a Celta Vigo, a Málaga és a Juventus ellen is a megszokott arcok futnak ki a pályára, egyedül az a kérdés, hogy Dani Carvajal és Gareth Bale helyén kik jutnak szóhoz.

1x2    
Celta Vigo Döntetlen Real Madrid
11.00 6.50 1.20

A Celta elleni meccsen várhatóan Cristiano Ronaldo és Isco is kezdő lesz, és nem árt, ha odafigyelnek, mivel mindketten négy sárgát gyűjtöttek eddig, és egy újabb figyelmeztetés azt jelentené, hogy az utolsó bajnokit ki kell hagyniuk. Hasonló helyzetben van Lucas Vázquez is, de várhatóan ő csak a kispadon kezdi majd a meccset.

Ronaldo egyébként már a Sevilla elleni legutóbbi bajnokin is megkaphatta volna az eltiltást érő sárgát, ugyanis fejen vágta Clement Lenglet-t, de a bíró vagy nem látta a mozdulatot, vagy csak szemet hunyt fölötte.

[2300712] 2017-02-05 20:45:00 Celta Vigo - Real Madridx;
211384