Bajnokok Ligája

Guardiolának ki kell főznie valamit, vagy mehet a kukába a szezon

Kedden este a Manchester City a francia listavezető Monacót fogadja a nyolcaddöntő első mérkőzésén. A bukik szerint Guardioláéknak áll a zászló, ám Európa egyik legjobban támadó csapata ellen senki nem mehet biztosra.

Alighanem mindkét csapat játékosai fejben már erre a mérkőzésre gondoltak a hétvégén, hiszen a Manchester City csak 0-0-s döntetlent játszott a másodosztályú Huddersfield vendégeként az FA kupában, míg a Monaco 1-1-es remit játszott a bajnokságban utolsó előtti helyen tanyázó Bastia otthonában. Mivel ezt megelőzően mindkét együttes zsinórban szállította a győzelmeket, élünk a gyanúperrel, hogy a gyengébb hétvégi produkció után a BL-ben ismét a szebbik arcukat mutatják a felek.

1x2    
Manchester City Döntetlen Monaco
1.60 3.85 5.10

A fogadóirodák szerint az első meccs esélyese a pályaválasztó Manchester City, amelynek győzelme 1.60-as szorzón fogadható, míg a Monaco sikere pénzünk több, mint ötszörösét fizetné. A formák alapján nehéz különbséget tenni a felek között, bár az, hogy a hercegségbeliek legutolsó 15 tétmeccsükből csupán egyet vesztettek el, nem igényel különösebb kommentárt.

Manchester City#eng-manchester_city#5
Monaco#fra-monaco#5

Bár mindkét együttes számára prioritás a Bajnokok Ligája, a Manchester City számára talán nagyobb a tétje ennek a nyolcaddöntőnek. Pep Guardioláék ugyanis jelentős lemaradással követik a Chelsea-t a Premier League-ben, így az angol bajnoki címhez kisebb csodára lenne szükségük. A Monaco ezzel szemben vezeti a francia bajnokságot és bizony komoly esélye van rá, hogy négy év után letaszítsa a PSG-t a trónról.

A hiányzók tekintetében egy-egy fontos láncszem mindkét oldalon kimaradt majd: a City-nél Gabriel Jesús nemrég lábát törte, így a fiatal "csodacsatár" debütálása várat magára a BL-ben. A brazil támadó mellett a belga Vincent Kompany is maródi, míg Gael Clichy játéka egyelőre kérdőjeles. 

Guardiola idény közben reaktiválta Yaya Tourét is, aki az ősszel nem lépett pályára a BL-ben, ám kedden áteshet a tűzkeresztségen.

A másik oldalon Leonardo Jardimnak Jemersont biztosan nélkülöznie kell az alapemberek közül eltiltás miatt, de a hírek szerint Andrea Raggi, Tiemoue Bakayoko és Guido Carrillo is kisebb sérüléssel bajlódik, így szereplésük csak a mérkőzés előtt nem sokkal válik biztossá.

[2422866] 2017-02-21 20:45:00 Manchester City - Monacox

Fogadási szempontból nem egyszerű ez a mérkőzés, hiszen a bukmékerek nem nagyon hagytak réseket a pajzson. Tekintve, hogy a Manchester City védelme az idei szezonban rendre sebezhető és a Monaco a bajnokságban szerzett 76 góljával Európa egyik legjobb támadószekciójával rendelkezik, adja magát a mindkét csapat szerez gólt opció, melyre most 1.65-ös oddson fogadhatunk a   -n. Ugyanakkor az óriási tét rányomhatja a bélyegét a mérkőzésre, így azt sem tartjuk kizártnak, hogy a két klasszis tréner "agyontaktikázza" ezt a találkozót. 

[2422866] 2017-02-21 20:45:00 Manchester City - Monacox;