Darts

Szakértőink szerint Anderson és Taylor marad veretlen - podcast, tippek

Este jön a Premier League darts második fordulója, ennek apropóján pedig a PDC Hungarian Fan Club csapatával ismét esélyt latolgattunk.

A szakértői csapatot a PDC Hungarian Fan Club adminjai alkotják, vagyis a Sport TV két szakkommentátora, Ziegenhám Medárd és Vereczkey Lajos, a statisztikai guru Bata József és az egyik legtehetségesebb honi dartsos, Kovács Patrik, aki a csapat-világbajnokságot is megjárta már. Illetve a podcasthez csatlakozott oldalunk darts-szakértője, Cesc18 is. 

Játssz a PDC Hungarian Fan Club és a hatharom.com közös játékán a Premier League alatt. Gazdára talál egy Samsung okostévé és egy Huawei tablet, illetve heti nyeremények is kiosztásra kerülnek. A részletekért kattints ide!

A forduló Adrian Lewis és Dave Chisnall összecsapásával veszi kezdetét, ami nem csak a fogadóirodák szerint, hanem szakértőinknél is egy háromesélyes derbi, hiszen minden kimenetelre érkezett tipp. Medárd és Józsi úgy véli, a párharcot az döntheti el Lewis javára, hogy ő kezd.

Sokkal nagyobb volt az egyetértés Phil Taylor meccsét illetően, aki 20. Premier League ütközetére készül James Wade ellen. Mindenki győzelmet prognosztizál az "öregnek" - pont ugyanúgy, mint múlt héten -, Lajos azt emelte ki, hogy Taylor biztosan presztízs kérdést csinál ebből a meccsből, ő nagyon szereti a régmúltra visszanyúló párharcokat.

Ugyancsak egy húron pendültek a PDC Hungarian Fan Clubos fiúk a Jelle Klaasen-Gary Anderson meccset illetően is. A holland teljesítménye senkit nem győzött meg, a kétszeres világbajnok skóté annál inkább, így Lajos és Medi még egy nagyobb verést is megjósolt Klaasennek.

A Peter Wright-Michael van Gerwen rangadó tekintetében már jobban megoszlottak a vélemények, egy valamiben volt egyetértés, hogy szoros meccset láthatunk majd. Józsi szerint a világelső holland még a téli álmát alussza, így, ha Wright jobb formát mutat ezen a meccsen, mint a múlt héten, akkor elcsíphet egy pontot.

Az est utolsó mérkőzése Kim Huybrechts és Raymond van Barneveld összecsapása ugyancsak megosztotta a véleményeket. Az eszmecsere elsősorban arról ment, hogy vajon Huybrechts szponzorváltása - szerdán írt alá a Unicornhoz - milyen hatással lesz ezen a meccsen a belgára? Józsi ment némileg szembe a többiekkel, szerinte Barney nyer, Kim teljesítményére pedig most még negatív hatással lesz az új nyílkészlet. 

Az összes vélemény és tipp a podcastban hallgatható meg:
 

Nottingham, 2. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Adrian Lewis-Dave Chisnall 2.00 4.05 2.60
20:45 James Wade-Phil Taylor 3.30 4.25 1.70
21:15 Jelle Klaasen-Gary Anderson 5.25 5.25 1.35
21:45 Peter Wright-Michael van Gerwen 5.50 5.25 1.30
22:15 Kim Huybrechts-Raymond van Barneveld 3.40 4.25 1.65