Nemzetközi foci

Itt a vége a brutális kínai igazolásoknak?

A kínai futball szeretné, ha nem csak az európai sztárokról szólna minden az országban.

Úgy tűnik, gyorsan véget érhet kínai átigazolási hullám és könnyen lehet, hogy mégsem lesz Kína a következő futball-nagyhatalom. A Kínai Labdarúgó Szövetség (CFA) ugyanis egy új szabályozást léptetett érvénybe, amely alapjaiban meghatározhatja az átigazolási politikát.

Mint az több forrásból is megtudható, a CFA döntése értelmében a csapatok 18 fős keretében egyszerre öt idegenlégiós tartózkodhat, ám a pályán egyszerre csak hárman lehetnek.

"Szeretnénk, ha a kínai futball nem csak a külföldi játékosoknak köszönhetően fejlődne, hanem a csapatok utánpótlás-bázisai is termelnének ki remek kínai játékosokat. Ezzel a szabályozással szeretnénk letörni a különböző irreális szerződéseket, átigazolási díjakat és további illegális ügyleteket.

Diego Costa egyelőre nem vette Kína felé az irányt

Célunk, hogy a klubok feletti ellenőrzés és a pénzügyi előírások betartása egységes legyen. Egy független bizottság felállításán dolgozunk, amely biztosítja a liga hosszútávú működését és stabil fejlődését" - áll a szövetség közleményében.

Tudtad?
Kínában már eddig sem védhettek külföldi kapusok. A labdarúgó szövetség azzal indokolta döntését, hogy ez egy olyan poszt, amelyből csak egy van egy csapatban, így hiába tanulhatnának a kínai kapusok a világ legjobbjaitól, játéklehetőséghez nem juthatnának.

A csapatoknak emellett a keretükbe két 23 év alatti játékost is kell nevezni, akik közül az egyiknek a kezdőben is helyet kell kapnia.

Az elmúlt hónapokban egyre több és nagyobb sztárok érkeztek Ázsiába. Tévez, Oscar és Witsel után már szó volt olyan topsztárokról is, mint például Diego Costa. Valószínűleg ez a szabályozás nem jelenti majd azt, hogy nem érkeznek sztárok Kínába, de csökkenni fog az idegenlégiósok száma.