Kézilabda

Kiss és Mörk vezérletével kiütéssel nyert az ETO

Az első félidőben még a BL-címvédő Bukarest vezetett, végül azonban a Győr kiütéssel, nyolc találattal tudott győzni.

Nora Mörk 11 gólig jutott a BL-címvédő ellen. - Fotó: ehfcl.com

Egy hét alatt másodjára is megmérkőzött egymással az előző kiírás két finalistája, vagyis a Győr és a Bukarest. A felek ezúttal Magyarországon léptek pályára, amely találkozón már nem játszott az a Heidi Löke, aki második gyermekével állapotos.

Ez némileg megzavarta a hazaiakat, akik megilletődötten kezdtek, hiszen 10 perc alatt mindössze egyetlen gólig jutott az ETO (1-3). A románok fickándoztak, főleg Gnonsiane Niombla volt tarthatatlan, ám az első játékrész végére magára talált a magyar bajnok, Eduarda Amorim és Nora Mörk bombái is utat találtak a hálóba, így Ambros Martín együttesének sikerült egalizálnia pár perccel a szünet előtt (11-11). A hajrá viszont a románoknak sikerült jobban, akik kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre (11-13).

Ambros Martín a múlt heti és az oroszországi meccset követően ismét a fordítást adta parancsba lányainak a szünetben, akiknek nem volt ismeretlen az, hogy mit is vár tőlük a mester a második játékrészben. Nora Mörk négy perc alatt hármat rámolt be, majd Eduarda Amorim és Bódi Bernadett is mattolta az ekkor már Jelena Grubisicet is bevető bukarestieket, így a 39. percben már a magyar csapatnál volt az előny (18-17). A folytatásban főszereplővé vált Kiss Éva is, aki hetest fogott és ziccerek sorát hárította, s abszolút elbizonytalanította a vendég lövőket. Az utolsó percek már parádésra sikeredtek, szebbnél szebb gólokat lőtt az ETO - főleg Nora Mörk, aki 11-szer (!) köszönt be -, s végül nyolc találattal 33-25-re tudott győzni, vagyis egy hét alatt másodjára is legyőzte a sorozat címvédőjét. A hazaik így továbbra is százszázalékosak a Bajnokok Ligájában és toronymagasan vezetik a C jelű halálcsoportot.

A győriek sikerére egyébiránt 1.10-szeres szorzón lehetett fogadni a    -n a mérkőzést megelőzően.

Női BL, 4. forduló, C csoport:

Győri Audi ETO KC-CSM Bucuresti (román) 33-25 (11-13)

C-csoport állása
1. Győri ETO 4 4 0 0 119:95 8
2. Rosztov 3 1 0 2 74:72 2
3. CSM Bukarest 4 1 0 3 94:105 2
4. Midtjylland 3 1 0 2 63:78 2