Kézilabda

Oddsot sem adnak Miklerék győzelmére

  • ivan

Szerda kora este a magyar férfi kézilabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtező első fordulójában Nyíregyházán fogadja Lettország csapatát. Az esélyeket jól mutatja, hogy a Tippmixen nem lehet fogadnia a hazaira.

keziszovetseg.hu

A két együttes eddig két alkalommal mérkőzés meg egymással, szintén Eb-selejtezőben. 2012 októberében Gyöngyösön 32-25-ös magyar siker született, 2013 júniusában pedig a mieinknek mindössze egy pontra volt szükségük az utolsó előtti fordulóban a kontinensviadalon való részvétel bebiztosításához, ám arra nem gondoltunk előzetesen, hogy a 25-25-ös döntetlent csupán Császár Gábor időn túli hétméteresből elért góljával érjük el. Szerdán viszont ilyen izgalmakra aligha kell számítani, már csak azért is, mert a lett csapat három meghatározó játékosa nélkül érkezett Magyarországra, így jobbára német alsóbb osztályban és a lett bajnokságban szereplő játékosok alkotják a keretet. A BL-szereplő Meshov Bresztben légióskodó Dainis Kristopans hiánya nagyon komoly érvágás a lettek számára, mást nem mondjunk, a Fehéroroszország elleni vb-selejtezőben a 215 centis nehézbombázó 23 (!) gólt szerzett a páros mérkőzés során. 

Szóval nélkül nem sok esélye lesz a letteknek, amit jól mutat, hogy a bukik nem is adnak szorzót a hazai kimenetelre. Meglepetésre tehát nem lehet számítani, a kérdés inkább az, mennyire pörög majd fel a magyar válogatott. Javier Sabaté keretének zömét szegedi és veszprémi játékosok alkotják, akik egy igen megterhelő októberi hónapon vannak túl, a szerdai meccsre pedig gyakorlatilag felkészülés nélkül megyünk neki. A nyíregyházi meccs után hétvégén Hollandiában is pályára lépünk, így feltételezhetően csak annyit adunk ki magunkból, amennyi feltétlen szükséges. 

Hogy ez számokban mit jelenthet, az nagy kérdés, hiszen a lettek amolyan sötét lókén is definiálhatóak. A külföldi bukiknál 11-12 gólos hendikep határokat találunk erre a meccsre, vagyis minden jel arra mutat, hogy fölényes hazai sikert láthat majd a nagyérdemű. 

1X2    
Magyarország Döntetlen Lettország
- TippmixPro@14.00 TippmixPro@12.00
A magyar férfi válogatott kerete
kapusok: Bartucz László (Csurgó), Fazekas Nándor (Balatonfüred), Mikler Roland (Telekom Veszprém)
jobbszélsők: Gulyás Péter (Telekom Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Iváncsik Tamás (Elverum, norvég)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged)
irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Győri Mátyás (Balatonfüred), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Zubai Szabolcs (MOL-Pick Szeged)
balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Ilyés Ferenc (Grundfos Tatabánya KC), Iman Jamali (Meskov Breszt, fehérorosz), Nagy Kornél (Dunkerque HB, francia)
balszélsők: Bóka Bendegúz (MOL-Pick Szeged), Iváncsik Gergő (Telekom Veszprém)
1. csoport
1. Dánia 0 0 0 0 0:0 0
2. Magyarország 0 0 0 0 0:0 0
3. Lettország 0 0 0 0 0:0 0
4. Hollandia 0 0 0 0 0:0 0