Angol foci

Bombaüzletet kötött a Chelsea

  • ivan

A 2017/18-as szezontól már nem az Adidas, hanem a Nike lesz a Cheslea mezszponzora.

Csütörtökön a Chelsea hivatalosan is bejelentette, hogy a következő idénytől már a Nike lesz a csapat mezszponzora, sajtóhírek szerint az amerikai sportszergyártó szokatlanul hosszú, 15 éves megállapodást kötött a londoni sztárklubbal.

A szponzori szerződés értelmében a Nike évi 60 millió fontot fizet majd a Chelsea-nek,

amely pontosan a duplája az Adidas által fizetett összegnek. A német cég egyébként 11 éve mezszponzora a londoni kékeknek, és eredetileg 2022-ig szólt volna a szerződése.

Csakhogy a pénz nagy úr, márpedig a Chelsea ezzel a megállapodással a következő 15 évben 900 millió fontot vághat zsebre pusztán azért, mert Nike-ban játszik."Ez egy hihetetlenül izgalmas és fontos üzlet a klub számára. A Nike a Chelsea-hez hasonlóan világszerte ismert, nagyon várjuk, hogy együtt dolgozzunk  és sikeres együttműködést valósítsunk meg. Hiszünk benne, hogy a Nike segítségünkre lehet abban, hogy új piacokon is növekedni tudjunk, és fenntarthassuk helyünket a világ elit futballklubjai között" - nyilatkozta a szerződés kapcsán Marina Granovskaia, a Chlesea igazgatója a klub honlapjának.

A londoniak tehát hosszú időre komoly bevételekhez jutottak, így az amúgy is gazdag klubnál nyugodtan lehet fókuszálni a szakmai munkára. A Chelsea idei szereplése azonban még nem kápráztatta el a szurkolókat, hiszen Antonio Conte alakulata a bajnokságban csak a 7. helyen áll, igaz mindössze öt pont a hátránya az éllovas Manchester City-vel szemben.

A londoniak szombaton a bajnoki címvédő Leicester ellen arathatnak fontos győzelmet, a   -n 1.57-es a hazai szorzója. 

1X2    
Chelsea Döntetlen Leicester
TippmixPro@1.57 TippmixPro@4.00 TippmixPro@5.20
[2252254] 2016-10-15 13:30:00 Chelsea - Leicesterx;
209498

Tippelj a Chelsea meccsére a Tippkirályban!