Premier League

Gólszegény londoni derbire van kilátás

Az Arsenal és a Chelsea ütközete ezúttal sem a gólokról szólhat. A bajnok az Old Traffordra látogat. PL-előzetes.

A regnáló bajnok Leicester győzni megy az Old Traffordra.

Óriási rangadóval indul a Premier League hatodik fordulója, hiszen szombat kora délután a Manchester United a Leicestert fogadja. A felek közül egyértelműen a regnáló bajnok van jobb passzban, mondjuk ezt úgy, hogy a Rókák hétközben a Chelsea ellen hazai pályán estek ki az Angol Ligakupából. Ugyanakkor azt megelőzően jól játszottak és kétszer is nyertek Claudio Ranieriék, míg a United a City elleni városi rangadót követően Rotterdamban és Watfordban is kikapott, igaz, hétzköben az alacsonyabb osztályú Northamtpon otthonában diadalmaskodni tudott José Mourinho társasága. Mindezek után szerintünk háromesélyes a találkozó, ám a formákat elnézve, továbbá azt, hogy a Vörös Ördögök szinte minden meccsükön kaptak gólt idén, illetve figyelembe véve a statisztikákat - a felek utolsó öt egymás elleni meccsén a kék-fehérek legalább egyszer mindig betaláltak -, úgy véljük, hogy a Leicesternek minden esélye megvan arra, hogy szombaton gólt szerezzen az Old Traffordon, amire a     1.50-szeres pénzt kínál.

Alighanem a hétvége legegyértelműbb mérkőzését az Anfield Roadon rendezik, ahol a Liverpool és a Hull csap össze. Jürgen Klopp tanítványai hétről hétre jobb formában futballoznak, múlt pénteken például a Stamford Bridge-en nyertek. Ezzel szemben a Hull City a parádés rajtot követően kezd visszaesni, a Tigrisek a legutóbbi három játéknapon mindössze egy pontot szereztek. Mindezek mellett természetesen nem mehetünk el szó nélkül, hogy a vendégeknek továbbra is temérdek hiányzóval kell számolniuk, míg a Vörösök a legjobbjaikkal állhatnak fel. Ezek után szerintünk nem lenne meglepő, ha a liverpooli csapat legalább két góllal - 1.55 @ Tippmixpro - legyőzné az újoncot.

Érdekes mérkőzésre van kilátás Sunderlandben, ahova a Crystal Palace látogat. David Moyes együttese a szokásoknak megfelelően pocsékul kezdte a bajnokságot, öt fordulót követően mindössze egyetlen pont olvasható a Fekete Macskák neve mellett a tabellán. Ezzel szemben a londoniak a gyászos rajt után zsinórban három meccsen is veretlenek maradtak, sőt ezekből az utolsó kettőt - Middlesbrough, Stoke - meg is nyerték. És, ha ezen tények mellé hozzátesszük azt, hogy a felek utolsó négy sunderlandi meccsén a hazaiak nem tudtak nyerni, akkor egyértelmű, hogy mely együttes a mérkőzés esélye. Szerintünk a Sasok ezúttal is jók lesznek minimum egy pontra, az X2 pedig 1.37-szeres szorzón fogadható a    -n.

Alexis Sánchez sokat tehet azért, hogy a Chelsea ismét pont nélkül maradjon.

Megszerzik-e első győzelmüket a Fazekasok? Ez a legnagyobb kérdése a Stoke-West Bromwich mérkőzésnek. A hazaiak nagyon rosszul kezdték a szezont, öt kör alatt egy ikszre voltak jók mindössze, három rúgott góljuk mellé 14 (!) kapott párosul, ami messze legtöbb a ligában. Pedig, kiváló játékosok alkotják a piros-fehérek keretét, akik ráadásul erősödtek is a nyári szünetben. Ami a vendégeket illeti, a birminghamiek idén is hozzák a nem látványos, ugyanakkor eredményes futballjukat, aminek köszönhetően a középmezőnyben találkozhatunk nevükkel. A WBA-nál mindenki bevethető lesz a hétvégén, míg a Stoke-nál ezúttal is kimarad egy-két kulcsjátékos, így pedig minden esélye megvan a vendégeknek a gólszerzésre - 1.35 @ Tippmixpro -, főleg, ha figyelembe vesszük a felek formáit, illetve azt, hogy a csapatok utolsó három egymás elleni meccsét rendre a vendégek nyerték meg.

A szerdai Ligakupa mérkőzést követően a hétvégén is összecsap a Swansea és a Manchester City. A hétközi meccsen az Égszínkékek tartalékos csapattal is tudtak nyerni 2-1-re a Liberty Stadionban, első sorukkal pedig abszolút favoritok Walesben. Egyébként is, amíg Pep Guardioláék idén valamennyi meccsüket megnyerték, vagyis bombaformában vannak, addig a hazaiak az utolsó négy bajnoki meccsükből csak egyen tudtak pontot szerezni. Mindezek után abszolút meglepetés volna, ha nem nyernének a manchesteriek - 1.41 @ Tippmixpro -.

Jön az első igazi londoni rangadó a Premier League-ben, szombaton az Arsenal és a Chelsea néz farkasszemet egymással az Emirates Stadionban. A hazaiak megtáltosodtak az elmúlt hetekben, hiszen az utolsó öt tétmérkőzése közül négyet is megnyert Arséne Wenger legénysége, a maradék egyen pedig pontot szerzett a PSG otthonában, a Bajnokok Ligájában. A vendégek a pazar rajt után megtorpantak, és a Swansea otthonában csak döntetlenre voltak jók, majd múlt hét pénteken némi meglepetésre hazai pályán kaptak ki a Liverpooltól. Ugyanakkor hétközben 0-2-ről harcolták ki a továbbjutást a Leicester ellen idegenben a Ligakupában, ami megsüvegelendő teljesítmény. Mindkét fél perpillanat öt pontra van lemaradva az éllovas Cityvel szemben - ami öt fordulót követően tetemes hátrány - a presztízs mellett ezért is mindkét csapatnak csak a győzelem az elfogadható eredmény szombaton. Azonban a háromesélyben kínált szorzókban nem látunk értéket, a gólokban annál inkább. A felek az utóbbi években elzárták a gólcsapot az egymás elleni ütközeteken, hiszen a 2014-es 6-0-s Chelsea sikert figyelmen kívül hagyva, a gárdák utolsó hét közös fellépésén maximum két gól született. A bukmékerek ennek ellenére gólparádét várnak szombaton, így a 3,5-nél kevesebb találatra is viszonylag magas szorzón lehet fogadni - 1.40 - a  -n, amiben, az eddig elhangzottakat figyelembe véve, van érték.

A Bournemouth-Everton és a Middlesbrough-Tottenham mérkőzésekkel korábbi cikkünkben foglalkoztunk már, aki kíváncsi, hogy mit várunk ezen találkozóktól, az kattintson ide!

A Premier League szombati mérkőzéseinek szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Manchester United-Leicester 1.66 3.75 4.70
Bournemouth-Everton 3.30 3.30 2.11
Liverpool-Hull City 1.23 5.50 11.50
Sunderland-Crystal Palace 2.85 3.05 2.50
Swansea-Manchester City 7.00 4.40 1.41
Middlesbrough-Tottenham 3.70 3.30 1.97
Stoke-West Bromwich 2.37 3.10 2.95
Arsenal-Chelsea 2.32 3.30 2.90





 

2016-09-24;47
209498