Angol Szuperkupa

Mourinho első meccsén trófeát nyerhet a MU-nál

  • hatharom.com

José Mourinho a Leicester City elleni Szuperkupa fináléjában ül először tétmeccsen a Vörös Ördögök kispadján.

Mourinho első meccsén trófeát nyerhet a MU-nál.

Vasárnap a Leicester City-Manchester United mérkőzéssel kezdetét veszi a szezon Angliában is. A felek ezúttal az Angol Szuperkupáért mérkőznek, köszönhetően annak, hogy a Rókák a bajnokságot, míg a Vörös Ördögök a kupát nyerték meg tavaly.

Caludio Ranieri csapata az elmúlt esztendőben óriási bravúrt hajtott végre a Premier League megnyerésével. A kék-fehérek ráadásul meglepően magabiztosan húzták be a pontvadászatot, hiszen kereken 10 pontot vertek a második helyen végző Arsenalra. Az olasz szakember az idén azonban még többre vágyik, minden sorozatban versenyben akar lenni csapatával.

"Mondtam a játékosoknak: nagyon jól ismerlek már titeket. Felejtsétek el, amit elértetek, többet akarok! Ne mondd nekem, hogy ez volt a maximum, még többet akarok, mint a tavalyi maximum! Hat másik csapat van, aki szintén nyerni akar, meg akarnak minket ölni. Ez normális, mi vagyunk a címvédők, ugyanakkor mi vagyunk az esélytelenebbek is. Azonban nem akarom, hogy a játékosaim valaha is feladják ellenük. Ki lehet kapni, de látni akarom, hogy csapatként működünk és mindenki szenved, hogy segítse a másikat! Amit tavaly tettünk, azt nagyon nehéz megismételni, ezzel tisztában vagyok, de mindenkitől a maximumot várom." - mondta Ranieri a vasárnapi Manchester United elleni Community Shield mérkőzés előtt a goal.com-nak.

A bajnokcsapat a nyáron egyébiránt egyetlen meghatározó játékosát, N'Golo Kantét veszítette el, aki a Chelsea-hez igazolt. Az új arcok közül Ahmed Musa, Nampalys Mendy, Bartosz Kapustka és Ron-Robert Zieler neve cseng jól. Noha nem lesz egyszerű helyettesíteni a francia szűrő középpályást, egy játékos sem pótolhatatlan, vagyis a Leicester Citynek idén is jó csapata lesz.

A Manchester Unitednél az egyik legnagyobb erősítés egyértelműen a kispadra érkezett, hiszen Louis van Gaalt José Mourinho váltotta. A portugál mesterrel újra visszatérhetnek a szűk elitbe a Vörös Ördögök, amit a nyári igazolások is megerősítenek. A MU a nyáron nem veszített meghatározó játékost, viszont sikerült leigazolta Henrih Mhitarjant, Eric Baillyt és Zlatan Ibrahimovicot, vagyis három klasszist, de úgy hírlik, hogy ez a névsor még nem végleges, hiszen egy középpályást még mindenképp igazolni akar a portugál szakvezető.

A Vörös Ördögök az edzőmeccsek előrehaladtával egyre jobban teljesítettek, szépen lassan felveszik a Mourinho által diktált tempót, de még messze vannak a tökéletestől. A Leicester ezzel szemben egyre rosszabb eredményeket produkált az idő előrehaladtával, igaz, az utolsó meccsükön a Barcelonával, míg azelőtt a PSG-vel néztek farkasszemet Ranieriék.

Egyik csapat sincs még kész a szezonra, ez egyértelműen megállapítható, ugyanakkor mindkét gárda szeretné elhódítani a trófeát vasárnap, véleményünk szerint ezért is éri meg kevés gólra fogadni. A Leicester tavaly is magabiztos védekezésére épített, míg Mourinho Angliában egyértelműen defenzívebb futballt játszat csapataival, vagyis nem várhatunk sok gólt, amit a felek tavalyi eredményei - oda-vissza 1-1-et játszott a két együttes - is alátámasztanak.

Leicester City-Manchester United
hatharom.com-tipp: A mérkőzés góljainak száma 2,5-nél kevesebb
TippmixPro@1.75
[2235220] 2016-08-07 17:00:00 Leicester - Manchester Unitedx;

 

Kattints a képre a játékért!