EURO 2016

A belgák lemosták az íreket

Belgium esélyeshez méltóan 3-0-ra győzte le Írországot az E csoportban.

A belgák számára a gyengére sikerült olaszok elleni mérkőzés után kötelező volt a győzelem az írek ellen, ennek megfelelően nagy elánnal kezdték a találkozót. Az első játékrészben több veszélyes támadást is vezettek Lukakuék, az egyik legnagyobb belga helyzet a félidő derekán adódott, Hazard a kapuval szemben tíz méterről bombázott fölé. Az írek a svédek elleni pontszerzés után ezen a meccsen is ikszre játszottak, így a tőlük megszokott kőkemény futballt mutatták be. Legközelebb a gólhoz az első félidőben egy szöglet után kerültek a belgák, Alderweireld fejese után a gólvonalról szabadítottak fel az ír védők.

A második játékrész elején aztán gyorsan ritmust váltottak a belgák, a 48. percben De Bruyne elviharzott a szélen, lapos passzát pedig Lukaku hajszálpontosan lőtte az ír kapu jobb oldalába (1-0). A 61. percben Witsel fejesből növelte kettőre a belgák előnyét (2-0), Lukaku pedig egy villámgyors kontra végén a 70. percben duplázott (3-0), ezzel el is dőlt a mérkőzés. A szigetországiak nem tudtak újítani, a belgák pedig felszabadultan futballoztak a hátralévő időben, és megérdemelten gyűjtötték be a három pontot.

A találkozóra ajánlott tippünk simán jött tehát, a Hazard-ék sikere 1.80-szeres pénzt ért a    -n. Belgium ezzel a három ponttal feljött az E csoport második helyére, míg az írek egy ponttal az utolsó helyen állnak.

[2148253] 2016-06-18 15:00:00 Belgium - Írországx;
161814