Premier League

A PSG után a Chelsea-t is lenyomhatja a City

  • hatharom.com

A lendületben lévő manchesterieknek még idegenben sem okozhat gondot a sérülésekkel tizedelt londoniak legyőzése.

A PSG után a Chelsea-t is lenyomhatja a City.

A Premier League 2015-2016-os szezon sorsolása elkészülte után sokan úgy vélték, hogy a 34. fordulóban rendezendő Chelsea-Manchester City találkozó igazi bajnoki döntőnek illik majd be. Nos, perpillanat úgy áll a helyzet, hogy gyakorlatilag ez a mérkőzés érdemben semmiben sem dönt a bajnokságban.

Mindez főleg a Chelsea-nek köszönhető, hiszen a londoni alakulat igen borzasztó szezont fut. Az utolsó hat tét meccse közül mindössze egyet tudott megnyerni a fővárosi alakulat, azt is a tök utolsó Aston Villa ellen. A sikertelenség a rengeteg hiányzónak köszönhető, amivel láthatóan Guus Hiddink sem tud mit tenni. Szombaton például Kurt Zouma, Eden Hazard, Loïc Remy, John Terry, Nemanja Matics, Gary Cahill és Willian is biztosan kimarad.

Ugyanakkor az eltiltásból visszatérő Diego Costa újfent a kezdőben kaphat helyet, de még így is temérdek fiatalt kell a kezdőbe állítania a holland szakvezetőnek, hogy ki legyen a csapat. Így pedig nem sok esélye lesz a hazaiknak a manchesteriek ellen, ráadásul a vendégek az utóbbi hetekben igen magabiztosak.

[1989042] 2016-04-16 18:30:00 Chelsea - Manchester Cityx

Manuel Pellegrini együttese valósággal megtáltosodott a válogatott mérkőzések miatt beiktatott kéthetes kényszerszünetet követően. A chilei mester remekül összerakta ez időszak alatt a csapatát, amely gárda az azóta lejátszott négy meccse közül hármat megnyert, aminek köszönhetően a Bajnokok Ligájában a PSG-t kiejtve bejutott a legjobb négy közé, míg a Premier Leauge-ben, megszilárdította negyedik pozícióját, sőt kettő pontra megközelítette a bronzérmes helyen tanyázó Arsenalt.

A pihenés mellett a sikerek javarészt annak köszönhetők, hogy az Égszínkékeknél visszaszállingóztak a csapatba a korábban sérült játékosok. A belga válogatott Kevin De Bruyne például korábban sok meccset kihagyott, kedden pedig ő lőtte csapatát a BL-elődöntőbe. Ám említhetnénk másokat is, hiszen hosszú volt a lista, de ami a legfontosabb a hétvégi bajnoki előtt, hogy immáron mindössze két játékosára nem számíthat a chilei szakvezető, hiszen sérülés miatt biztosan már csak Vincent Kompany és Raheem Sterling marad ki.

Az utóbbi hetek, illetve főként a hétközi sikernek köszönhetően a vendégek önbizalommal telve lépnek majd pályára a Stamford Bridge-en. A jelenleg rendelkezésre álló játékosok száma és minősége is a manchesteriek felé billenti a mérleg nyelvét, vagyis véleményünk szerint a Premier League szombati rangadóját a City nyeri meg.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Chelsea Döntetlen Manchester City
2.62 3.20 2.58
[1989042] 2016-04-16 18:30:00 Chelsea - Manchester Cityx;