NB I

Újabb idegenbeli zakó vár a Lokira

  • varin

Kondás Elemér fiai nem nyerni járnak Paksra, ráadásul most a motivációval is lehetnek problémák.

Szombaton délután rendezik az NB I korábbról elhalasztott fordulóját. A játéknap egyik legnagyobb rangadója (az oddsok alapján legalábbis) a Paks-Debrecen találkozó lesz, ahol mindkét fél a dobogó felé igyekszik. De vajon reális az irodák szorzója, mely szerint a Loki Tolna megyében is favorit?

Számtalan érvünk van Csertői Aurél csapata mellett, a legfontosabb azonban talán a Magyar Kupa. A DVSC gárdája ugyanis szerdán a Groupama Arénában lép pályára, ahol szeretné kihacolni a döntőbe jutást. A Loki gyenge idényét valamelyest megmentené, ha sikerülne kiütnie a bajnok Ferencvárost, a szurkolók egy esetleges kupaarannyal elfelejtenék az egész éves bajnoki bukdácsolást. Egyáltalán nem lepődnénk meg tehát, ha a Videoton elleni felcsúti, majd a jövő heti budapesti kirándulás közben nem a legjobb csapatával utazna el a Debrecen Paksra. A Lokinál amúgy is az egyik legnagyobb problémát az erőnlét jelenti, ez jól látszódott a Videoton elleni találkozón is. Kondás Elemér dolgát sérülések és eltiltás is nehezíti, a csapatkapitány Szakály Péter és Ibrahima Sidibe mellett Lázár Pál sem egészséges, Dusan Brkovics pedig piros lapot kapott a Pancho Arénában, így ő ezért nem játszhat Pakson.

A zöld-fehérek szekere egyelőre döcög ősszel, nem nyújtanak kiegyensúlyozott teljesítményt Bartháék. Mindazonáltal hazai pályán az utolsó négy bajnokiból hármat megnyertek, legutóbb a második helyen álló MTK-nak lőttek egy négyest. Ez persze nem csoda a tolnai csapat életében, hiszen hazai környezetben több, mint háromszor annyi pontot szereztek, mint idegenben és kétszer annyit, mint a DVSC otthonától távol.

Ami a hajdúságiak idegenbeli teljesítményét illeti, Mészárosék nyeretlenségi szériája már nyolc meccsre duzzadt, ami önmagában is kínos, de ha ehhez még hozzátesszük azt is, hogy a Loki 323 perce gólt sem szerzett vendégként, és az utolsó négy meccséből hármat sem tudott tizenegy emberrel befejezni, akkor máris megkapjuk a következő érvet a hazai győzelemre.

Úgy vélem tehát, hogy a várhatóan tartalékos, nem túl motivált Debrecen ezúttal sem szerez pontot idegenben.

hatharom.com-tipp: Paks
TippmixPro @2.70
[2005925] 2016-04-09 20:45:00 Paks - Debrecenx;