Felkészülés

Összecsap Írország és Svájc

  • hatharom.com

Komoly meccsre van kilátás Dublinban, ahol két Eb-résztvevő válogatott találkozik péntek este.

Összecsap Írország és Svájc.

Amíg Svájc csoportmásodikként, addig Írország Bosznia és Hercegovina elleni sikeresen megvívott pótselejtező mérkőzéseknek köszönhetően jutott ki a franciaországi Európa-bajnokságra. A két Eb-résztvevő pedig pénteken egymás ellen kezdi felkészülését a kontinens viadalra.

Írországnak egyébiránt majdnem sikerült egyenes ágon kvalifikálnia magát a nyári tornára, azonban házon kívül a zöld-fehérek nem nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Odahaza viszont igen, többek közt a világbajnok németeket is legyőzték, majd a playoffban a bosnyákokat, így ismét Eb-résztvevők a hazaiak.

A sikerhez nagyban hozzájárult a válogatott szövetségi kapitánya, Martin O'Neill, akivel az írek közel olyan típusú futballt produkálnak otthoni környezetükben, mint amit O'Neill korábban a Celtickel vitt véghez. A sztorit pedig tovább írhatják a házigazdák, hiszen a pénteki meccsnek az írek a lehető legerősebb keretükkel vágnak neki.

[2156694] 2016-03-25 20:45:00 Írország - Svájcx

Ami a svájciakat illeti, az alpesi országbelieknek majdnem sikerült elkótyavetyélniük az E jelű habkönnyű csoportból való kijutásukat az Európa-bajnokságra. Köszönhetően annak, hogy házon kívül eléggé visszafogottan teljesítettek, mivel csak a kötelezőket tudták hozni, de azokat is csak kínkeservesen. Ez főleg úgy meglepő, hogy igen komoly játékosokkal büszkélkedhet Vladimir Petkovic válogatottja.

A bosnyák származású mester ezúttal sem aprózta el, hiszen négy-öt játékost leszámítva bivalyerős keretet válogatott össze magának, a kimaradók helyére érkező új arcok pedig pazar szezont produkálnak a klubjukban.

Ennek ellenére azon a véleményen vagyunk, hogy a hét utolsó munkanapján rendezendő találkozóra az írek sokkal jobban rápörögnek, s a több ezernyi fanatikussal a hátuk mögött a dublini Aviva Stadionban az idegenben nem túl acélos Svájcot is legyőzik.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Írország Döntetlen Svájc
2.75 3.10 2.55
[2156694] 2016-03-25 20:45:00 Írország - Svájcx;