Női kézilabda BL

Ki-ki meccs vár az ETO-ra

  • hatharom.com

Fontos mérkőzést "hagyott" az utolsó fordulóra a Győri Audi ETO KC, hiszen a hatodik körben a dán bajnok Midytylland otthonába vizitál. Mivel a csapatok magukkal viszik az egymás ellen elért pontokat, Görbicz Anitáéknak égetően nagy szükségük lenne a két pontra.

Heidi Lökééknek a hűvös északon kellene lehűteni a kedélyeket / gyorietokc.hu

Furcsa egy mérkőzés játszott egymással a két csapat néhány hete Győrben, ahol a magyar csapat kiváló kezdés után komoly előnyre tett szert, ám végül éppen ez okozta a vesztét. A Győr a magabiztos fór tudatában talán túl korán elhitte, hogy zsebben van a találkozó, a dánok viszont nem adták fel néhány gyors gól után vérszemet kaptak, hogy aztán a végén hat gólos győzelemmel (26-20) távozzanak a Rába-partjáról. Azt a mérkőzést leszámítva Görbicz Anita és társai nem betliztek, a Hypo elleni kötelezőket simán abszolválták, múlt hét végén pedig a Vardar Szkopje elleni derbin is megmutatták erejüket és egy végletekig kiélezett csatában az utolsó pillanatokban csikarták ki a győzelmet.

Fogadás a végeredményre    
Midytylland Döntetlen Győr
3.65 9.50 1.35

Papíron ez a Midytylland még odahaza sem jelenthet gondot a magyar ezüstérmesnek, ám biztosra az első meccs tükrében már nem mehetnek a győriek. A két csapat játékoskeretének különbsége igen nagy, így a dániai helyszín ellenére is az ETO a favorit. A találkozónak ráadásul igen komoly tétje is van, hiszen bár mindkét csapat továbbjutónak számít, azért egyáltalán nem mindegy, hogy hány pontot visznek magukkal a következő fázisba. A kiírás értelmében a továbbjutók az egymás elleni eredményeiket viszik tovább, vagyis ha a Győr újból vereséget szenved a skandináv együttestől, mindössze 4 ponttal lép tovább, ami komoly lépéshátrányt jelenthet egy már jóval erősebb csoportban. Szóval az ETO-nak a két pont segíthetne igazán, de minimum egy döntetlent illene kiharcolnia. Azért a feladat megoldhatóságát jelzi, hogy az a Vardar, amelyet Ambros Martínék kétszer győztek le a csoportban, kereken 10 góllal tudott nyerni Ikastban...

FC Midtjylland - Györi Audi ETO KC
Bajnokok Ligája, C-csoport, 5.forduló
Ikast, Vasárnap 15:15
Vezetik: Nenad Nikolic, Dusan Stojkovic (szerbek)
TV:Sport2, EHF Tv
Tabella
    M GY D V GK P
1. Győri ETO 5 4 0 1 142:112 8
2. Vardar SCBT 5 3 0 2 145:119 6
3. Midtjylland 5 3 0 2 131:127 6
4. Hypo NÖ 5 0 0 5 110:170 0