Chelsea

Nem kell megtisztítanom a keretet - Mourinho

megosztom

A Chelsea portugál trénere úgy vélekedik, "nagytakarítás" nélkül is meglehet a BL-hely.

2003 óta mindössz egyszer, 2012-ben fordult elő, hogy a Chelsea együttese nem végzett a dobogón, akkor Villas-Boas és Di Matteo a hatodik helyre vezette a csapatot, ám a szurkolókat merőben kárpótolta a Bajnokok Ligája-győzelem. Idén azonban úgy tűnik, José Mourinho irányításával ismételten nem végez az első négy hely valamelyikén a csapat, hiszen a Chelsea lemaradása 13 pont a negyedik helyezett Manchester Unitedhoz képest. A portugál tréner azonban nem aggódik.

Hol végez év végén a Chelsea?
Bajnok lesz Top 4 Top 6 Top 10 11-20. hely Kiesik
81.00 4.50 1.72 1.06 10.00 201.00

Korábban arról lehetett olvasni, többen is az edző ellen játszanak, állítólag Diego Costa, Nemanja Matics, Eden Hazard és Oscar is jobban szeretné, ha a Special One távozna, ám Cesc Fabregas esetében is lehetett látni olyan jeleket, mely szerint nem ad bele mindent a sikerért. Hogy valójában így van-e, arról természetesen nem nyilatkozott Mourinho, viszont arról igen, hogy szerinte kell-e változtatásokat eszközölni a keretben.

"Igen, biztos vagyok benne, hogy odaérünk a negyedik helyre, a keretem pedig elég erős, nem fogom kérni a vezetőséget, hogy változtassunk rajta" - kezdte nyilatkozatát Mourinho. "Boldog vagyok a játékosaimmal, jó a kapcsolatom velük, és hiába mondják mások, hogy ki kéne takarítani az öltözőt, ez nincs így. Nem tíz éve, nem négy éve, négy hónapja lettünk bajnokok. Ugyanaz az edző, ugyanazok a játékosok is. A bizalom megvan a játékosok felé és felém is, ezt jelzik a szerződéshosszabbítások is. Persze a döntés és a hatalom a tulajdonos és a vezetőség kezében van. Ők megmutatták, hogy bíznak bennünk, most pedig rajtunk a sor, hogy pozitív választ adjunk nekik. Megérdemelnének már a szurkolók egy jobb időszakot, ránk is ránk férne már néhány jó eredmény. Most jön az igazán kemény időszak, sorban jönnek a meccsek, itt van a lehetőségünk a javításra. Bízom a csapatban!"

Hétvégén a Chelsea azt a Norwich Cityt fogadja, amely idegenben utoljára augusztusban tudott bajnokit nyerni. Tavaly májusban a két csapat gólnélküli döntetlent játszott a Stamford Bridge-en, ám azt megelőzően emberemlékezet óta nem szereztek pontot a Kanárik a Kékek vendégeként.

[1988830] 2015-11-21 16:00:00 Chelsea - Norwich Cityx;
2015-11-21;47
2015-11-22;47
2015-11-23;47
184314
megosztom