Női kézilabda BL

Görbiczék fogadkoznak, újra fejbe kólintják a Vardart

Akár a csoportelsőségről is dönthet a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójának csúcsrangadója: a Győr az idegenben aratott bravúros győzelem után odahaza is legyőzné a Vardar Szkopjét.

Nagy feladat előtt az ETO / győrietokc.hu

Nyári erősítések ide vagy oda, a csoportkör nyitókörének egyik legnagyobb meglepetését okozta a Győr azzal, hogy kiváló játékkal ötgólos győzelmet tudott aratni a macedón fővárosban (27-22). Ambros Martín együttese azonban a dán bajnok elleni hazai meccsen elszenvedett vereség miatt "elvesztette" a bravúros pontokat, így most az a nem könnyű feladat előtt áll, hogy hazai pályán is két vállra fektesse a tavalyi kiírás bronzérmesét.

"Nagyon fontos meccs vár ránk, ezzel maximálisan tisztában vagyunk" - nyilatkozta Görbicz Anita, a győriek kiválósága.  "Nemcsak a Szkopje miatt, nemcsak a két pont miatt, hanem az elmúlt hetek eseményei miatt is. A két vereség nem jött jól, de számomra egyértelműen észrevehető a változás a csapaton belül, ez például edzéseken is érezhető. Az első idei BL-meccsünkön, amikor fölényesen legyőztük a Vardart, hatalmas lendület és bizonyítási vágy volt bennünk, ez látszódott a teljesítményünkön. De ma már mindkét csapat túl van további meccseken, így más mérkőzés várható." - utalt a kisalföldiek ingadozó formájában rejlő nehézségekre a világklasszis irányító.

H2H
17.10.15 BL Vardar SCBT N Győri ETO N 22 : 27
11.04.15 BL Győri ETO N Vardar SCBT N 27 : 27
04.04.15 BL Vardar SCBT N Győri ETO N 24 : 18

Váltótársa, Kovacsics Anikó szerint is más mérkőzésre lesz a szombati, mint az első volt, mivel a válogatott játékos szerint a macedónok pillanatnyilag jobb formában vannak, mint néhány hete."Szerintem most egy másik Szkopjét fogunk látni a pályán. Az első vereség őket is fejbe kólintotta, mert azóta nagyon jól teljesítenek. Nekünk Szkopjéban nagyon jól ment a játék, nekem is jól kijött a lépés, de amiben a legerősebbek voltunk, az a nagybetűs csapat. Az első pillanattól iszonyatosan koncentráltunk, és talán az utolsó 5 perc kivételével ez meg is maradt. Megvolt a kellő agresszivitásunk védelemben, fejben ott voltunk, ennek köszönhető az a győzelem. Azóta nálunk is volt hullámvölgy, de úgy érzem, helyretettük magunkban a dolgokat, és kilábaltunk belőle. Ma fogunk videózni belőlük, megnézzük, mit csináltunk jól az első meccsen, és megpróbáljuk átmenteni szombatra. Az biztos, hogy egy nagyon jó színvonalú, parázs meccset fogunk kijátszani." 

A győriek spanyol mestere is osztja játékosa véleményét, Ambros Martín szerint az ETO a Hypo ellen helyre tudta tenni megtépázott önbizalmát, így a Vardar ellen újra a győzelem lesz a célkitűzés. "Veszíteni nagyon rossz dolog, de nincs olyan csapat, amely mindig minden meccsét megnyeri. Persze a vereségek bennünket is mellbe vágtak, de úgy érzem, mostanra újra felszívtuk magunkat, és önbizalommal lépünk pályára. A Vardartól ugyanazt a játékot várjuk mint az első meccsen, de akkor a ritmusuk nem volt a megfelelő szinten, és most biztosan gyorsabbak lesznek, ez látható volt már a Midtjylland elleni játékukon is. Némi izgalom van bennünk, hiszen mégiscsak egy kétszeres FINAL4-csapat érkezik hozzánk, de készen állunk az összecsapásra!" - nyilatkozta csapata honlapjának a Győri Audi ETO vezetőedzője.

A bukik szerint is a Győr számít az esélyesnek, hiszen mindössze 1.35-ös oddsot kapunk a hazaira, míg a vendégek győzelme pénzünk több, mint háromszorosát érheti. A két csapat egymás elleni meccsei alapján valóban a Győr az esélyesebb, ám nem árt megemlíteni, hogy legutóbb Győrben döntetlenre végeztek a felek.

Fogadás a végeredményre    
Győr Döntetlen Vardar Szkopje
1.35 10.25 3.35
Győri Audi ETO KC - Vardar Szkopje
Bajnokok Ligája, C-csoport, 5. forduló
Győr, szombat 16.45
vezeti:  Arthur Brunner (SUI)    Morad Salah (SUI) 
Tv: Sport1, EHF Tv
Tabella
    M GY D V GK P
1. Győri ETO 4 3 0 1 114:85 6
2. Vardar SCBT 4 3 0 1 118:91 6
3. Midtjylland 4 2 0 2 98:100 4
4. Hypo NÖ 4 0 0 4 83:137 0