Férfi kézilabda

Állami segítséggel stabilizálta magát a Veszprém

  • hatharom.com

Továbbra is az MVM marad a névadó szponzora a veszprémi férfi kézilabdacsapatnak, ezen felül sikeres megállapodást kötött a klub a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal. Minderről a veszprémi klub társelnöke, Kálomista Gábor számolt be.

Fotó: seha-liga.com

Mint ismert, az MKB bank a szezon előtt kiszállt a magyar bajnok felnőttcsapatának szponzorációjából, és ezután olyan pletykák láttak napvilágot, hogy bizonyos politikai "izmozások" végett további támogatók - például a másik névadó MVM Zrt. -  léphetnek ki a Bajnokok Ligája-győzelemre hajazó csapat mögül. A történet már csak azért is lett volna igen kínos a Veszprémre nézve, mert az elmúlt 2-3 évben világsztárok sorát szerződtette le soraiba, ám ezzel együtt óriási nyomást helyezett a klubvezetésre is, hiszen a klasszisok bére komoly összegeket tesz ki a klub költségvetéséből. A veszprémi szurkolók azonban most megnyugodhatnak, hiszen Kálomista Gábor társelnök a vehirsport.hu-nak nyilatkozva tiszta vizet öntött a pohárba és több pozitív fejleményről is beszámolt.

"Befejeződtek a tárgyalások az MVM Zrt.-vel, amely így továbbra is névadó szponzorként támogatja a Veszprém csapatát. Ezúton is köszönjük mindenkinek a segítségét, aki ebben a folyamatban részt vett. Az érvényben lévő szerződésünket kellett aktualizálni annak szellemében, hogy az MKB kilépett a klub támogatói közül." - mondta regionális portálnak a klubvezető. Kálomista elmondása szerint az MVM-mel kötött megállapodásnak köszönhetően ismét stabilnak mondható a klub helyzete. "Számunkra jelen pillanatban az volt a legfontosabb, hogy a csapat körül minden megnyugtató módon rendeződjön. Ne legyen több kérdés a financiális kérdésekben. A klub három éve abszolút biztos lábakon áll, tevékenysége teljesen áttekinthető, a zrt. korrekt működést biztosít a csapatnak. Ezt a továbbiakban is szeretnénk megőrizni, ez volt a klubvezetés és a részvénytársaság vezetésének az egyik legfontosabb feladata, melynek végére ma pont került. Ezzel megnyílik az út újabb szponzorok bevonására, hiszen tudatosítani kell a közvéleményben, s azon szponzorainkban, akiket esetleg különböző pletykák elriasztottak attól, hogy a Veszprémet támogassák, hogy nyugodtan vissza lehet térni. A Veszprém nem kegyvesztett, hanem építkezik, s megy előre a maga útján a kijelölt célok elérésére" - fogalmazott a veszprémiek társelnöke, aki újabb szponzor érkezéséről is beszámolt. Az új szponzor pedig nem más, mint maga a Balaton, a tervek szerint pedig már a hétvégi, THW Kiel elleni Bajnokok Ligája csúcsrangadón is a tó képével ellátott mezben lépnek pályára a veszprémiek.  "A Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal folytatott tárgyalásaink nyomán a Balaton felkerül a Veszprém mezére, tehát maga a „magyar tenger” lesz az egyik mezszponzorunk...Azt gondoljuk, hogy egy ilyen reklámfelület kihasználása a csapat és az ország, így a Balaton térségének érdeke is. A mérkőzéseink kivétel nélkül képernyőn vannak, olyan helyeken játszunk a kontinensen, ahol cél lehet a Balaton népszerűsítése" - fogalmazott, majd hozzátette: a legutóbbi Final Four döntőjét több mint 110 ország közvetítette, s 130 millió emberhez jutott el, így azt gondolja, az NFM jó döntést hozott a megállapodással.

A Veszprém-Kiel mérkőzéssel szokásunknak megfelelően a hétvégén részletesebben is foglalkozunk majd, beharangozó cikkünkben csapathírekkel, oddsokkal és persze tippekkel is jelentkezünk majd!

A Veszprém gazdasági háttere tehát stabilizálódni látszik, a szurkolókat azonban legalább ennyire foglalkoztatja a kérdés, hogy vajon mikor és ki lesz a csapat vezetőedzője. Mint ismert, Carlos Ortega menesztése után addigi segítője, Javier Sabaté vette át a gárda irányítását, akivel egyelőre 100 százalékos az együttes, többek között a Flensburgot, a Zágrábot és a Besiktast is két vállra fektette a BL-ben. "Javier Sabaté személyében jelen pillanatban van edzője a csapatnak, így jelenleg nincs edzőkérdés Veszprémben. Természetesen továbbra is a legjobb megoldáson dolgozik a klubvezetés" - zárta rövidre az erre vonatkozó kérdést Kálomista.

A dolgok tehát rendeződni látszanak Veszprémben, így a játékosoknak nincs más dolga, mint teljesíteni a klubvezetés által megfogalmazott elvárásokat. Nem titok, hogy a Veszprém a magyar bajnokság, a magyar kupa, a SEHA Liga megnyerése mellett idén a BL-ben felérne a csúcsra, ehhez azonban nagyon sokat kell dolgoznia a csapatnak. A hétvégén újabb megmérettetés vár a fiúkra, hiszen a BL-játéknap csúcsrangadóján egy régi "ellenség", a német THW Kiel látogat a Veszprém Arénába. Habár a magyar bajnok keretében Nagy László és Christian Zeitz továbbra is maródi, a bukik nem sok esélyt adnak a németeknek, hiszen mindössze 1.30-as szorzót kínálnak a magyar együttes győzelmére.

Fogadás a végeredményre    
Veszprém Döntetlen Kiel
1.30 9.75 4.05
Bajnokok Ligája, A-csoport
    M GY D V GK P
1. MKB Veszprém 4 3 1 0 109:96 7
2. Kiel 4 3 0 1 118:96 6
3. PSG 4 3 0 1 135:116 6
4. Flensburg-H. 4 2 0 2 116:107 4
5. PPD Zagreb 4 2 0 2 93:97 4
6. Wisla Plock 4 1 1 2 102:118 3
7. Celje 4 1 0 3 95:103 2
8. Besiktas 4 0 0 4 100:135 0