Premier League

Az Everton megtörheti a Liverpool elleni átkát

  • hatharom.com

Tíz mérkőzést követően, 2010 után nyerhet ismételten liverpooli városi rangadót az Everton.

Az Everton majdnem öt év után győzheti le városi riválisát. - Fotó: caughtoffside.com

2010. október 17-e óta nem tudta legyőzni városi riválisát az Everton. Azóta közel öt év telt el és kereken tíz derbit játszottak a felek, amelyből a Vörösök négyet tudtak megnyerni, míg a maradék hat találkozón nem hirdettek győztest. A hétvégén viszont minden esélye megvan az Evertonnak, hogy felülkerekedjen a Liverpoolon, hiszen Roberto Martínezék egyértelműen jobban és kiegyensúlyozottabban teljesítenek idén, mint Brendan Rodgersék. 

Steven Naismith pazar formában van, a Chelsea ellen például mesterhármassal jelentkezett, Romelu Lukaku már négyszer is betalált az idei Premier League-ben, Ross Barkley a védekező feladatait is kiválóan ellátja, a gólpasszairól nem is beszélve, Gerard Deulofeu felszántja a pályát, míg Gareth Barry összefogja a hátsóalakzatot, avagy a kulcsposztokon szereplő játékosok remekelnek a csapatban. Pedig igen sokan bajlódnak sérüléssel, hiszen Tony Hibbert, Steven Pienaar és Leighton Baines régóta maródi, szintúgy, mint Tom Cleverly, ráadásul Kevin Mirallas eltiltás miatt nem játszhat a 'Pool ellen. Azonban még ezt is elbírja az Evertonnak, hiszen ezen játékosok hiánya mellett is az ötödik helyen állnak, és ha nyernek vasárnap, akkor tovább zárkózhatnak a közvetlen élbolyhoz, főleg úgy, hogy az előttük álló Arsenal és Manchester United egymás ellen játszik.

[1988785] 2015-10-04 14:30:00 Everton - Liverpoolx

A Vörösök amilyen jól kezdték szezonjukat, olyan rosszul folytatták, s noha az Aston Villa-t ugyan legyőzték Philippe Coutinhóék, nem kell elájulni a vendégektől, hiszen a múlt heti bajnokiját gyakorlatilag a birminghami alakulat nyerte meg a liverpooliaknak. Egyébiránt már az Európa Ligában is rezeg a léc a csapatnak, hiszen a Bordeuax elleni döntetlent követően a Sion ellen hazai pályán sem bírtak nyerni Rodgersék. Persze a csütörtöki találkozón tartalékosan álltak fel a Vörösök, ám ez annak is köszönhető, hogy a vendégek is tele vannak sérültekkel. Jon Flanagan, Jordan Henderson, Christian Benteke és Dejan Lovren mellett már Roberto Firmino sem bevethető. Ennek köszönhetően a vendégek kezdőcsapata igen foghíjas lesz a vasárnapi derbin, ráadásul kényszerből olyan játékosokat is pályára kell küldenie Rodgersnek, akik enyhén szólva is formán kívül vannak.

Összességében tehát úgy véljük, hogy a jobb passzban lévő, hazai pályán játszó Evertonnak nagyon jó esélye van arra, hogy 2010 után ismételten legyőzze a Liverpoolt. A kék-fehérek győzelmére pedig igen magas szorzót kínálnak a bukmékerek, amit ezek tudatában vétek lenne parlagon hagyni.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Everton Döntetlen Liverpool
2.53 3.20 2.65
[1988785] 2015-10-04 14:30:00 Everton - Liverpoolx;