Premier League

Könnyen megéghet az Arsenal

  • hatharom.com

Az idén bombaformában lévő Leicester otthonában pokolian nehéz dolga lesz az Arsenalnak.

Arséne Wenger ráncai tovább szaparodohatnak a hétvégén. - Fotó: caughtoffside.com

Noha hétközben észak-londoni rangadót nyert az Arsenal, vagyis az Angol Ligakupában sikerült kiejtenie a Tottenham együttesét, nem épp a legjobb napjait éli a piros-fehér csapat mostanság. Az Ágyúsoknak a múlt heti, jóval komolyabb összecsapásai egyáltalán nem sikerültek, hiszen hatalmas meglepetésre a Bajnokok Ligájában a Dinamo Zágráb otthonában kapituláltak (!) Arséne Wenger fiai, majd egy igen érdekes találkozón kaptak ki a Stamford Bridege-en 2-0-ra a Chelsea-től.

Még szerencse, hogy a Ligakupa meccsel mind Santi Cazorla, mint Gabriel Paulista letöltötte eltiltását, avagy Wenger ismét a legerősebb - Jack Wilshere kivételével - kezdőcsapatát küldheti pályára. Azonban még lehet, hogy ez is kevés lesz ahhoz, hogy a londoniak mind a három pontot magukkal vigyék Leicesterből, merthogy a Rókák bombaformában vannak az idei évadban.

[1988770] 2015-09-26 16:00:00 Leicester - Arsenalx

Kiváló szezont fut a City, hogy mást ne mondjuk Claudio Ranieri gárdája az egyedüli (!) veretlen csapat hat fordulót követően a Premier League-ben. Noha még igazi élcsapattal - a Tottenhamet nem számoljuk ide - nem találkoztak a kék-fehérek, azért az mindent elmond a csapat erősségéről, hogy az utóbbi két találkozójukon, az Aston Villa és a Stoke ellen is, 0-2-ről álltak fel, sőt a birminghami alakulatot végül legyőzték 3-2-re.

A hazaik jó szereplésének hátterében a gárda pazar támadójátéka áll, a Leicester már 13 gólt szerzett, ami a legtöbbnek számít a bajnokságban. A csapat vezére Riyad Mahrez, aki öt lőtt góljával vezeti a Premier League góllövőlistáját, és már olyan kérői vannak, mint a Barcelona. A City védekezése nem épp tökéletes, de ameddig így meg Mahrezéknak elöl, addig mindegy.

Hiába van a Leicester az Arsenal előtt a táblázaton, több vesztenivalója egyértelműen a vendégeknek van. Amennyiben a Rókák meg tudják ismételni az utóbbi hetekben nyújtott teljesítményüket, úgy biztosak vagyunk benne, hogy a kék-fehérek meglepik londoni riválisukat, és legalább az egyik pontot otthon tartják, mint például az elmúlt szezonban.

Kétesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Leicester vagy döntetlten Leicester vagy Arsenal Arsenal vagy döntetlen
1.87 1.24 1.22
[1988770] 2015-09-26 16:00:00 Leicester - Arsenalx;