Atlétika

Veszélybe került Yohan Blake budapesti futása

  • VNA

Továbbra sem javul a világbajnok jamaicai sprinter térdsérülése, aki a moszkvai világbajnokság lemondását tervezi - de mi lesz így a július 10-ei budapesti futásával?

Meglepő hírt tett közzé a Jamaica Observer névre hallgató karibi újság vasárnap, amely úgy tudja, hogy a a 100 méteres síkfutás világbajnoki címvédője, Yohan Blake nem lesz ott az augusztusi moszkvai világbajnokságon. "Nem lesz ott a vb-n ... biztosan nem lesz tagja a jamaicai csapatnak" - idéz az újság egy meg nem nevezett forrást a jamaicai atlétikai szövetségből. A hírek szerint Blake hamarosan műtétre kényszerül, ami miatt az olimpiai ezüstérmes sprinter nem tudja vállalni az oroszországi szereplést.

Tavaly Asafa Powell bűvölte el a budapesti nézőket, idén Yohan Blake lenne a "nagy dobás"

Blake már hetek óta küzd jobb lábának térdín-sérülésével, ami miatt lemondta két héttel ezelőtt a jamaicai atlétikai válogatót is - igaz címvédőként, szabadkártyával így is ott lehetett volna a vb-n. Menedzsere, Cubie Seegobin ugyanakkor cáfolta, hogy a 23 esztendős versenyőre műtét várna. "Abszolút nincs tervben, hogy Yohant meg kellene műteni" - nyilatkozta a Skysportsnak, igaz eléggé vészjóslóan hozzátette, hogy "arról még nincsen döntés, hogy indulni tud-e a világbajnokságon."

Yohan Blake sérülését bizonyára a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjszervezői is figyelemmel kísérik, lévén a jamaicai sztár lesz (lenne?) a július 10-én a Puskás Ferenc Stadionban sorra kerülő verseny legnagyobb attrakciója. Blake 9,69-es egyéni csúcsával - a világrekorder Usain Bolt mögött - minden idők második leggyorsabb sprinterének számít a 100 méteres távon.