Wimbledon

A bukik Murrayt és Djokovicsot favorizálják

Pénteken az uraké lesz a főszerep Wimbledonban, jönnek az elődöntők, mi pedig mindkét meccset górcső alá vettük.

ATP Wimbledon, elődöntős mérkőzések - a     szorzói
Játékos Odds Játékos Odds Időpont
Novak Djokovics (1) 1.05 Richard Gasquet (21) 6.50 14:00
Andy Murray (3) 1.75 Roger Federer (2) 1.90 15:30
A kezdési időpont függ a mérkőzést megelőző találkozó hosszától.

Csütörtökön a hölgyeknél kialakult a döntő párosítása - a világelső Serena Williams és a 21 éves spanyol Garbine Muguruza jutott be a fináléba -, pénteken pedig a férfiak is a célegyenesbe fordulnak. A felső ágon a világelső Novak Djokovics és a 21. kiemelt Richard Gasquet feszül egymásnak, míg a tábla alján összejött az álomelődöntő, vagyis a hazai kedvenc Andy Murray és a hétszeres bajnok Roger Federer ütközete. A szervezők természetesen utóbbi összecsapást tették későbbre, amikor is a hangulat már izzani fog az All England Club centerpályáján. 

Nem ígérkezik rossz derbinek a szerb és a francia csatája sem, főleg, ami a látványt illeti, hiszen Gasquet ihletett formában ütöget a torna eleje óta, ilyenkor pedig a bravúrpontok sem maradnak el tőle. Az már más kérdés, hogy a továbbjutásra vajmi kevés az esélye, egyszerűen fejben nem elég erős ahhoz, hogy egy Djokovics kaliberű teniszezőt legyőzzön egy Grand Slam-elődöntőben. Nole játékstílusa sem kedvez Gasquet-nak, hiába nyit zseniális szögeket az egykezes fonákjával, a szerb annyira jó lábon, hogy ezek az ütések ellene a legkevésbé hatékonyak. Nem véletlen, hogy az egymás elleni mérlegük 12-1 Djokovicsnak. A kérdés csak az, hogy mekkora különbséggel győz a világelső? A magyar bukmékeriroda a 3-0-ás sikerre fizeti a legkevesebb pénzt (1.55 @ TippmixPro).

A másik derbin messze nem ennyire egyértelműek az esélyek, konkrétan megjósolhatatlan, hogy Murray vagy Federer jut a döntőbe, hiszen annyira jó formát mutattak mindketten, ráadásul a korábbi esztendőkben is hol egyikük, hol másikuk volt a befutó. Mindig érdekes az összecsapásuk, ugyanis két eltérő stílus találkozik, ugyanakkor mindkettő borzasztóan jól működik füvön. A kérdés, hogy melyiküknek sikerül a másikra ráerőltetni az akaratát? Ezt előre megválaszolni nem lehet. A svájci zseninek nyilván az lesz a célja, hogy minél gyorsabban befejezze a pontokat, melynek a legjobb megoldása, ha fellép a hálóhoz. Ez azonban sok veszélyt rejt magában, hiszen Murray mind fonák, mind pedig tenyeres oldalról zseniálisan jól üt el. Ami miatt az oddsmesterek a britet favorizálják, az valószínűleg a "hosszú derbi" faktor, miszerint Federernek egy ötszettes meccsen kevésbé lenne sansza, Murray ugyanis kiváló fizikális állapotban van és hát egyébként is hat évvel fiatalabb.

Profi tenisz-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.