NB I

Távozott Újpestről a keret legértékesebb játékosa

A belga Standard Liége-nél tölti a következő szezont Darwin Andrade, az Újpest 23 éves kolumbiai hátvédje.

Andrade nélkül folytatják az újpestiek /ujpestfc.hu

A két klub közötti megállapodásról az újpestiek honlapja számolt be pénteken. Andrade kiválása érzékenyen érintheti a lila-fehéreket, mert ugyan tavasszal adminisztrációs okok miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni, Nebojsa Vignajevics vezetőedző igen jó véleménnyel volt róla, nem mellesleg a transfermarkt.de szerint a Újpest keretének legértékesebb játékosa is egyben, a maga 500 ezer eurós piaci értékével. 

A bajnokságban eddig még veretlen fővárosiak szombaton a még nyeretlen Pécs otthonában vizitálnak. Az újpestieknek kellemes emlékei lehetnek a pécsi pályáról, hiszen tavasszal a Magyar Kupa küzdelmeinek keretében legutóbb 3-0-s győzelmet arattak a Mecsekalján.

"Nagyon motiváltan várja a csapat a hétvégi bajnoki, úgy látom, hogy mindenki készen áll a szombati meccsre" - kezdte a klub honlapjának adott nyilatkozatát a lila-fehérek trénere.  "A Pécs ellen tavasszal háromszor is meccseltünk és bár a bajnokin nem alakult ki sok helyzet, a két kupatalálkozón szerintem élvezetes mérkőzést játszott egymással a két csapat, hasonlóra számítok szombaton is. Igaz, hogy a pécsiek kezdésnek hazai pályán belefutottak egy vereségbe az MTK ellen, de már a múlt héten is lehetett látni, hogy Véber György összekapta a gárdát, szóval egy támadó felfogásban pályára lépő ellenfélre számítok, akik akárcsak mi, szintén a három pontra hajtanak. Tisztában vagyunk vele, hogy még némi erősítésre szorul a keret, de ettől függetlenül bízom a csapatomban és tudom, hogyha mindenki kilencven percen keresztül koncentrál, akkor képesek vagyunk a Haladás után a Pécset is legyőzni idegenben.”- mondta Nebojsa Vignajevics.

A mérkőzés esélyeit illetően egy hajszállal a vendég Újpest számít favoritnak, az online fogadóirodák átlagosan 2.40-es szorzóval kínálják a győzelmét, míg a piros-feketék győzelme ennél valamivel magasabb, 2.70-es szorzóval fogadható. A döntetlen 3.20-as odds körül mozog.

[1732211] 2014-08-09 18:30:00 Pécs - Újpestx;
2014-08-08;212
2014-08-09;212
2014-08-10;212
164237