Női kézilabda BL

Minden a tervek szerint, döntős a Győr!

A Győri Audi ETO KC 29-26-ra legyőzte a dán Midtjylland csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Görbicz remek játékkal járult hozzá a sikerhez A több ezer győri szurkoló által teremtett nagyszerű hangulatban, látványos felvezetés után vette kezdetét az első elődöntő, melyen a zöld-fehérbe borult lelátók előtt nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe a csapatok. A dánok lendületes, dinamikus játékából alaposan felkészült a címvédő, mert a gyors indulások jelentette veszélyt az első perctől kezdve sikerült elhárítani az időben történő visszarendeződésekkel. Látszott, felállt fal ellen kevésbé félelmetes a Midtjylland, ráadásul a távolról eleresztett átlövéseket Katrine Lunde jó százalékban hárította. 3-3 után fokozatosan nőtt az ETO előnye (13-7), Eduarda Amorim és Katarina Bulatovics szórta a gólokat, de a beállóban Heidi Lökét is megtalálták a társak.

Katarina Bulatovicsot nem tudták a tartani - fotó: MTI

A 16-11-es fordulást követően zsinórban szerzett három góllal nyitott a Midtjylland, de szépen, fokozatosan felvette a második félidő ritmusát a Győr is. Látszott, a kisalföldiek nagyon akarnak, küzdenek, hajtanak, ugyanakkor a játékrész jó nyitánya a dánok harci kedvét is megtartotta. A Midtjylland többször támadhatott három gólos különbségnél, de nem tudott közelebb zárkózni az ETO-hoz. Kovacsics Anikó remekül játszott ebben a periódusban, bátran vállalkozott a betörésekre, de Ambros Martin csapata egy pillanatra sem érezhette úgy, hogy már zsebben a továbbjutás. Az utolsó két percnek a spanyol tréner intelmei után vágott neki a Győr, Amorim bombája után pedig minden eldőlt. (29-26).

A győriek a vasárnap 17 órakor kezdődő döntőben a montenegrói Buducsnoszt Podgorica és a macedón Vardar Szkopje párharcának győztesével találkoznak.

MVM női Bajnokok Ligája
1. elődöntő:
Győri Audi ETO KC-Midtjylland (dán) 29-26 (16-11)
gól: Görbicz 7/4, Kovacsics 5, Amorim 5, Bulatovic 4, Löke 3, Orbán 2, Bognár-Bódi 2, Korsós 1, illetve Groot 9 /4, S. Jörgensen 8, Jensen 3, Möller 3, Thorsgaard 1, L. A. Jörgensen 1, Trölsen 1.
Élő közvetítés: BL_FINALFOUR_Gyor_Midtjyllandx