Felkészülés

Prandelli kirakta De Rossit a válogatottból

Kikerült a spanyolok elleni mérkőzés keretéből az AS Roma ikonja, miután az Inter elleni bajnokin megütötte Maruri Icardit.

Daniele De Rossi amellett, hogy kiváló labdarúgó, egy meglehetősen nehéz ember is. A Roma és az olasz válogatott klasszis középpályásával nem először fordult elő, hogy nem a futballpályákra való viselkedést tanúsít.

A szombati rangadón a második helyen álló Roma és az Inter egy meglehetősen unalmasra sikeredett 0-0-t hozott össze, ám a találkozó mégis szolgáltat beszédtémát, De Rossi ugyanis egy beívelésnél megütötte a milánói Icardit. A játékvezető nem vette észre az esetet, ezért a Farkasok középpályása megúszta a piros lapot, ám a televíziós felvételek miatt minden bizonnyal eltiltja majd az olasz szövetség.

A válogatottat dirigáló Cesare Prandelli pedig már meg is "büntette" a játékost, hiszen etikai okokra hivatkozva kirakta a spanyolok elleni keretből. Prandellinél ez nem újdonság, a szakvezető filozófiája miatt kerültek már ki játékosok egy-egy alkalommal a csapatból a nem megfelelő viselkedés miatt.

De Rossi helyére az angol Sunderland légiósát, Emanuele Giaccherinit hívta meg Prandelli, aki 15 Premier League-meccsén 3 góllal segítette idén a Fekete Macskákat. Rajta kívül bekerült a csapatban a torinói Ciro Immobile és a parmás Gabriele Paletta.

Olaszország
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain)
Védők: Ignazio Abate (Milan), Davide Astori (Cagliari), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Zenit St Petersburg), Mattia De Sciglio (AC Milan), Christian Maggio (Napoli), Gabriel Paletta (Parma)
Középpályások: Antonio Candreva (Lazio), Emanuele Giaccherini (Sunderland), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (AC Milan), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Marco Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Marco Verratti (Paris St Germain)
Csatárok: Alessio Cerci (Torino), Mattia Destro (Roma), Alberto Gilardino (Genoa), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Pablo Osvaldo (Juventus)

A 2012-es Európa-bajnokság két finalistája szerda este magyar idő szerint 22 órakor találkozik egymással, a bukmékerek szerint a La Furija toronymagas esélyese a találkozónak.

[1601293] 2014-03-05 22:00:00 Spanyolország - Olaszországx;