Átigazolás

Essient kölcsönveheti a Milan?

Értékelhető játéklehetőséghez juthat Michael Essien, igaz, nem jelenlegi klubjánál, a Chelsea-nél. A ghánai középpályás képviselője a Milan vezetőivel ült tárgyalóasztalhoz annak érdekében, hogy a játékos a piros-feketéknél folytathassa pályafutását kölcsönben.

Essien játéklehetőségre vágyik, a Milan rutinos középpályást keres

Fabien Piveteau csütörtökön utazott Milánóba, hogy nekilásson az üzlet előkészítésének, az olaszok pedig szívesen vállalkoznak az egyezkedésre, miután eltökélt céljuk, hogy bővítsék az immár Clarence Seedorf által irányított csapat lehetőségeit a középpályán. A 31 esztendős afrikai futballista az idei szezon mindössze kétszer volt kezdő a londoniaknál, a Bajnokok Ligájában egyetlen másodpercet sem töltött a pályán, vagyis José Mourinho még csak kiegészítőemberként sem számol vele.

Mivel a milánóiaknál Riccardo Montolivo és Sulley Muntari sem léphet pályára a legrangosabb európai kupasorozat nyolcaddöntőjében az Atlético Madrid ellen, a Rossonerik szeretnének egy kellő tapasztalattal rendelkező labdarúgót igazolni még a januári átigazolási időszakban. Nos, Essien pont ilyen, ötvenkét alkalommal szerepelt hazája válogatottjában, Angliában és Franciaországban (Lyon) összesen több mint négyszáz tétmeccset vívott, de volt a Real Madrid játékosa is.

"A milánóiaknak először a Chelsea képviselőivel kell beszélniük, hogy nekik mi a szándékuk Essiennel" - mondta Piveteau. "Konkrét ajánlatig még nem jutottunk, de ez nem azt jelenti, hogy nem lenne esély az üzlet létrejöttére. Épp ellenkezőleg, a játékosnak jó esélye van a klubváltásra."

Ahogy sok más játékosnak, úgy Essiennek is a szeme előtt lebeghet a nyári világbajnokság, ahová valószínűleg csak akkor utazhat el a ghánai válogatott tagjaként, ha tavasszal rendszeresen futballozik klubcsapatában.

[1636598] 2014-01-26 16:30:00 Chelsea - Stoke Cityx;