Klub-vb

Meglesz-e Guardiola második trófeája?

Magyar idő szerint szombat 20 óra 30 perckor a Bayern München együttese a házigazda Raja Casablanca ellen vívja a 2013-as klubvilágbajnokság fináléját.

Guardiola a Barcával már kétszer megnyerte a klub vb-t / AFP

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München toronymagas esélyese a szombati mérkőzésnek, a bukmékerek átlagosan 100 forintra hatot fizetnek, amennyiben az európai sztárcsapat nyeri a találkozót. A bajorokat dirigáló Josep Guardiola azonban nem ennyire bizakodó, szerinte csapatára igenis nehéz találkozó vár a marokkói alakulat ellen. "Azután, hogy láttuk hogyan játszottak a mexikóiak és a brazilok ellen, már tudjuk, miért ők vannak itt a döntőben. Nagyon-nagyon tehetséges játékosok alkotják a csapatot és rendkívül szervezetten védekeznek. Engem tényleg lenyűgözött ennek a csapatnak a kvalitása. A játékosaim is tudják ezt. Amikor látod, hogy egy gárda felülmúl egy mexikói majd egy brazil ellenfelet, az nem szerencse, az azért van, mert megérdemelte" - dicsérte a Raja Casablancát Guardiola, amely a negyeddöntőben hosszabbítást követően 2-1-re legyőzte a mexikói Monterreyt, majd az elődöntőben simán lelépte a Libertadores-kupa győztes, Ronaldinhóval felálló Atlético Mineirót.

A Barcelonával címek és trófeák sorát megnyerő katalán szakember semmit nem bízna a véletlenre, játékosaitól teljes koncentrációt és természetesen győzelmet vár szombaton. "Meggyőződésem, hogy a játékosok tisztában vannak vele, mennyire fontos mérkőzés ez a klub számára" - tette hozzá Guardiola, akinek ez lesz a harmadik alkalma, hogy valamilyen címhez segítse munkaadóját.

A Bayern München német válogatott támadója, Thomas Müller arról beszélt, hogy az öltözőben "az utolsó balhéra" készülnek, a kéthetes pihenő előtt egy újabb címmel szeretnék lezárni a 2013-as esztendőt. "Keményen fogunk majd küzdeni, hiszen ez az utolsó mérkőzésünk, lennie kell még bennünk annyi erőnknek, hogy ez sikerüljön. A lefújás után lesz két hetünk a pihenésre és a feltöltődésre. Nagyon intenzív évünk volt, talán néhányunknak még soha nem volt ennyire megterhelő éve karrierje során. Nagyon szép és pozitív élményekre tudunk visszaemlékezni, de szeretnénk ezt folytatni. Várjuk már a szabadságot, lesz alkalmunk egyet szusszanni és pihenni. Reméljük az ünnepi hangulat is a segítségünkre lesz" - mondta Müller, akinek szavaiból kiderül, a bajorok már nagyon várják a téli pihenőt.

[1616756] 2013-12-21 20:30:00 Bayern München - RCA Casablancax;