Serie A

Blokád alá vonták a San Sirót, Allegri egységre buzdít

Meglehetősen paprikás hangulatban ért véget szombat este a Genoa milánói vendégjátéka az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában. A házigazda AC Milan nem volt képes otthon tartani a három pontot, a szurkolók pedig a lefújást követően eltorlaszolták a kijáratot a játékosok számára.

A piros-feketék válságban vannak, utolsó hét tétmérkőzésük közül egyet sem tudtak megnyerni, pedig a hétvégi bajnoki találkozón lehetőségük nyílt a rossz sorozat megszakítására. A Thomas Manfredini kiállítása miatt közel egy órán keresztül emberelőnyben futballozó milánóiak azonban nem tudták legyűrni riválisukat, Mario Balotelli ráadásul pályafutása során második alkalommal büntetőt hibázott, így Massimiliano Allegri legénysége kénytelen volt beérni az egy ponttal. A szurkolók türelme viszont fogytán van, ezt bizonyítja, hogy a lefújást követően a drukkerek egy csoportja blokád alá vonta a San Siro kijáratát és nem engedte, hogy a játékosok távozzanak a stadionból.

"Ebben a pillanatban nem úgy tűnik, hogy képesek vagyunk gólt szerezni" - mondta a vezetőedző az 1-1-es döntetlennel zárult mérkőzés után. "Ez rendkívül elkeserítő, hiszen kétségtelenül nehéz időszakot élünk most át. Ebből a gödörből azonban innentől kezdve csak akkor tudunk kimászni, ha egységesek vagyunk."

Massimiliano Allegri nem bírja nézi, amikor csapata képtelen gólt szerezni - Fotó: AFP

A döntetlennel a Milan a tizenegyedik helyre csúszott vissza a bajnoki táblázaton, ami pedig ennél is elkeserítőbb, hogy minden sorozatot figyelembe véve több mint egy hónapja, október 19-én nyert utoljára. A pocsék széria ellenére Allegri bízik abban, hogy játékosai teljesítménye javulni fog, hiszen még van miért küzdeni a szezon során.

"A csapat mindent megtett ezen az estén, hogy megszerezze a győzelmet. Pontatlanok voltunk, büntetőt hibáztunk, míg ellenfelünknek egyetlen kapura lövése volt a kilencven perc során, egy tizenegyesrúgás, amiből gól született. Még rengeteg pontot megszerezhetünk a bajnokságban, ráadásul a Bajnokok Ligájában is versenyben vagyunk a nyolcaddöntőbe jutásért. Tennünk kell azért, hogy a dolgok kedvezően alakuljanak számunkra. A Genoa elleni mérkőzést nem kívánom ragozni, körbelövöldöztük a kaput, de nem tudtunk betalálni" - fogalmazott Allegri.

A milánóiak hátránya tizennyolc pont az éllovas Romával szemben, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Balotelliéknél. Mivel Olaszországban csak a dobogósok jutnak a Bajnokok Ligája-indulás lehetőségéhez, a Milannak parádés tavaszt kellene produkálnia ahhoz, hogy jövőre is részt vehessen az elitsorozat küzdelmeiben. A másik út a BL megnyerése volna, csakhogy ehhez először a csoportkörből kellene továbbjutni. A legjobb tizenhat közé jutás szempontjából kedd este kulcsfontosságú mérkőzés vár a piros-feketékre a Celtic vendégeként, kérdés, hogy az elmúlt négy tétmeccsén csupán két gólt szerző együttes mire megy a skótok otthonában.

Serie A
13. forduló
INFO AC Milan-Genoa 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Kaká (4.) illetve Gilardino (9. - büntetőből)
Kiállítva: Manfredini (36.)
[1536643] 2013-11-23 20:45:00 AC Milan - Genoax;[1573776] 2013-11-26 20:45:00 Celtic - AC Milanx;