Premier League

A Newcastle ismét elintézte a Chelsea-t

A Newcastle 2-0-ra verte otthon a Chelsea-t az angol labdarúgó Premier League 10. fordulójának szombati meccsén.

Oscar, a Chelsea és a papírforma is borult - fotó: AFP

A Chelsea a legutóbbi hat newcastle-i fellépésén háromszor győzött, kétszer döntetlenre végzett és csak egyszer kapott ki. Erre a vereségre viszonylag tisztán emlékezhetnek a londoniak, ugyanis az elmúlt szezonban történt és drámai körülmények között született. Február 2-án a Chelsea a szünet után fordítani tudott a hazaiak ellen, akik azonban nem nyugodtak bele az ügybe, Sissoko egyenlített, majd a 90. percben meccset nyert a Newcastle-nek (3-2).

Ahogy akkor, ezúttal sem a Newcastle mellett szóltak az esélyek, főképp mert José Mourinho együttese formába lendült. Minden sorozatot számítva az utóbbi hét mérkőzését megnyerte, a bajnokságban sorrendben négy sikert számlál. Az elmúlt napokban két közvetlen riválisát is elintézte, a Premier League-ben a Manchester Cityt, a Ligakupában az Arsenalt verte. Ki gondolta volna, hogy ismét az a Newcastle állítja meg, amely eddig mindössze egy győzelmet jegyzett odahaza?

Pedig így történt, a 68. percben Gouffran fejes góljával a hazaiak kerültek előnybe, majd két perccel a vége előtt Rémy tutizta a sikert. A Newcastle 2-0-ra nyert, így az Arsenal élen maradt a Premier League-ben, a Chelsea pedig második vereségét szenvedte el.

Premier League, 10. forduló
INFO Newcastle-Chelsea 2-0 (0-0)

[1474339] 2013-11-02 13:45:00 Newcastle United - Chelseax;