Bayern München

Robben nem felejt, beintett Guardiolának

Finoman szólva sem felhőtlen a viszony Pep Guardiola és Arjen Robben között. A Bayern München mestere és játékosa két 11-es miatt került szembe egymással.

Ribéry megnyugtatta Robbent az újabb 11-es után - fotó: AFP

A Bayern München szombaton 3-1-re vezetett a Mainz ellen, amikor büntetőhöz jutott. A 11-est Arjen Robben végezte volna el, ám a csapat vezetőedzője, Pep Guardiola a kispadról bekiabált a hollandnak, hogy szó sem lehet róla, adja át a labdát másnak. Robben nem örült a döntésnek, dühében a földhöz vágta a labdát, majd némi szájhúzással megspékelve odébb állt. A büntetőt Müller bevágta, a Bayern 4-1-re győzött.

Bayern-Mainz, Robben dühe

A Bayern szerdán a Viktoria Plzent fogadta a Bajnokok Ligájában, és 0-0-s állásnál büntetőhöz jutott. Robbennek eszébe sem jutott volna rúgni, Guardiola azonban a kispadról a holland nevét kiabálta. Ribéry és a többiek szintén kérlelték Robbent, aki köszönte a lehetőséget, de nem vállalta a lövést, "beintett" Guardiolának. Végül a francia váltotta gólra a 11-est, a Bayern pedig 5-0-ra nyert.

Bayern-Plzen, büntető

"Nem akarok beszélni erről, gyerünk tovább - felelte Robben a Plzen elleni meccset követő sajtótájékoztatón, amikor a 11-esről faggatták. - Nagyszerű eredményt értünk el, 5-0-ra nyertünk, de ha kritikus akarok lenni akkor azt mondom, jobbak is lehettünk volna."

Guardiola megerősítette, hogy Robbennel lövette volna a Plzen elleni büntetőt. Ribéry azonban látta, hogy társa hajthatatlan, csillapította a feszültséget, és elvállalta a lövést.

"Arjen kicsit dühös volt - mondta Ribéry. - Az edző Arjen nevét mondta, de ő nem akarta elvégezni. Ez a futball, ez teljesen természetes."

Ez nem az első belső probléma a Bayern Münchennél. Korábban Uli Hoeness elnök Matthias Sammer sportigazgatót utasította rendre, előtte pedig Guardiola egy győzelem után kijelentette, ahogy a csapat játszott az nem az ő stílusa.

[1573707] 2013-10-23 20:45:00 Bayern München - Viktoria Plzenx;