Vb 2014

Van Gaalnak eszében sem jutott visszafognia csapatát

Elégedetten értékelte csapata teljesítményét Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt követően, hogy tanítványai 8-1-re kiütötték a magyar együttest pénteken az Amsterdam ArenA-ban rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

Van Gaalnak nem volt oka a panaszra - Fotó: AFP

"Az egész találkozón kiválóan futballoztunk, szinte minden támadásunk veszélyes volt, ráadásul ahogyan a mi játékosaink egyre magabiztosabbak lettek, úgy a magyarok elvesztették az önbizalmukat" - mondta a találkozót követő sajtótájékoztatón Louis van Gaal.

A tréner az MTI-nek adott későbbi rövid interjújában elmondta, egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy "visszavegyen" a meccs előtt is biztos vb-résztvevő csapata a tempóból.

"Nem, én soha nem kérek ilyet. Mindenképpen egy olyan mérkőzést akartunk játszani, amelyen 90 percen keresztül folyamatos nyomás alatt tartjuk az ellenfelet, szerencsére ezt sikerült megvalósítanunk, és most nem csak a találkozó egyharmadában, vagy felében pörögtünk a megfelelő fordulatszámon".

Mint arról a hatharom.com beszámolt, Egervári Sándor, a magyarok szakvezetője lemondott a történelmi vereség után, amit az MLSZ vezetése elfogadott. Kedden Andorra ellen az eddigi pályaedző, Csábi József irányítja majd az együttest.

[1147888] 2013-10-11 20:30:00 Hollandia - Magyarországx;