Real Madrid

Mostantól Morata lehet az első számú csatár Ancelottinál

A 86. percben vesztésre állt, végül nyerni tudott a Levante ellen a Real Madrid szombaton. Carlo Ancelotti vezetőedző elismerte, hogy nem teljesítettek jól.

"Fontos volt ez a győzelem, mert nagyon nehéz meccset játszottunk. De nem adtuk fel. A második félidei játékunk alapján megérdemeltük a sikert. Küzdöttünk a végéig, de az igaz, hogy nem játszottunk jó focit. Fejlődnünk kell" - mondta önkritikusan az olasz tréner a sorozatban harmadik, minimum nehézkesnek nevezhető bajnoki után.

Morata lehet az új kezdőcsatár a Realnál - Fotó: AFP

"Két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, jobban kell koncentrálnunk, mert magunknak tettük nehézzé a mérkőzést" - kritizálta a védelmet Ancelotti.

A sokak által kritizált Karim Benzema nem alkotott nagyot ezen a meccsen sem, a csereként beállt, utóbbi mérkőzéseken már jóval veszélyesebb, és ezúttal gólt is szerző Álvaro Morata így elé kerülhet a rangsorban, amit arra a vezetőedző is utalt: "Morata kezdő lehet, mert bár nincs akkora tapasztalata, mint Benzemának, fiatal és lelkes. Nagyon fontos játékosunk."

A 20 éves játékos 2-1 után az egyenlítő találatot szerezte, a győztes találat pedig Cristiano Ronaldo megpattanó lövése után a kapufáról csorgott be a hosszabbításban. A Real hátránya így nem nőtt az éllovas, a Valladolid ellen szintén hátrányból, de azért jóval simábban nyerő Barcelona mögött. A második helyezett Atlético mögé két pontnyira kapaszkodtak fel a Blancók, de a Matracosok vasárnap délben játsszák a fordulóban esedékes meccsüket.

[1505887] 2013-10-05 20:00:00 Levante - Real Madridx;