Bajnokok Ligája

Mourinho továbbjutást ígér, Wenger Özilt imádja - reakciók

Javítani tudott a Chelsea, míg az Arsenal, az Atlético Madrid, a Barcelona és a Schalke megőrizte hibátlan mérlegét a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. fordulójának keddi játéknapján.

Mourinho elégedett volt, a Basel elleni vereség után Bukarestben javított a Chelsea - fotó: AFP

Az első körben hazai pályán elszenvedett veresége után a Chelsea Bukarestben javított. José Mourinho együttese 4-0-ra győzött.

"Fontos sikert arattunk, hiszen győznünk kellett, nagyon jó eredményt értünk el - értékelt Mourinho a meccset követően. - Meggyőző teljesítményt nyújtottunk, végig a kezünkben tartottuk az irányítást, fegyelmezetten játszottunk idegenben. Feledtetnünk kellett a Basel elleni hazai vereséget, és most két meccs után három ponttal állunk. Miután a Basel vesztett, így azonos a pontszámunk a svájciakkal. A Schalke került előnybe, ám kétszer találkozunk vele. Tovább fogunk jutni!"

Az E-csoport másik meccsén a Schalke 1-0-ra nyert Baselben, Szalai Ádám csereként állt be a német csapatba.

"Draxler hihetetlen lövésével nyertünk, ő bármikor képes ilyen löketre - fogalmazott Jens Keller, a Schalke szakvezetője. - A teljes csapat elszántan küzdött, ezért rászolgáltunk a győzelemre. Határozott taktikánk volt, és a fegyelmezett játékunknak köszönhetően nem került komoly helyzetbe a Basel."

Bajnokok Ligája
E csoport, 2. forduló
INFO Basel-Schalke 0-1 (0-0)
INFO Steaua Bucuresti-Chelsea 0-4 (0-2)
 
A csoport állása: 1. Schalke 6 pont, 2. Chelsea 3, 3. Basel 3, 4. Steaua

Az Arsenal a második mérkőzését is megnyerte az F-csoportban, ezúttal a Napolit verte. Az angol csapatból Mesut Özil emelkedett ki, egy gólt és egy gólpasszt jegyzett a német klasszis.

"Özil parádés teljesítményt nyújtott az első félidőben - mondta Arsene Wenger az Arsenal menedzsere. - Minden olyat képvisel, amit elvársz egy játékostól: csapatember, technikás, remek előkészítő, és jól lő. Szóval csak ülni kell, és élvezni a játékát. Bevallom, már Madridban is imádtam őt nézni, hatalmas szerencsénk van, hogy megszereztük. Gyorsan beilleszkedett, és ezt megkönnyítette, hogy a csapat jó formában van."

A kvartett másik mérkőzésén a Dortmund fölényesen verte a Marseille-t, amely két meccs után pont nélkül áll.

"Remek meccs volt, nagy tempót kellett diktálnunk - mondta Jürgen Klopp, a Dortmund edzője, aki eltiltása miatt csak a lelátóról nézhette csapata parádéját. - Ha néhány kilométerrel kevesebbet futottunk volna, akkor bajba kerülünk, mert a Marseille kiváló csapat. Az első félidőben például hat kilométerrel futottunk többet a francia csapatnál, ami úgy vélem, döntő jelentőségű volt. Remek pozícióból várjuk a folytatást."

Bajnokok Ligája
F csoport, 2. forduló
INFO Arsenal-Napoli 2-0 (2-0)
INFO Borussia Dortmund-Olympique Marseille 3-0 (1-0)
 
A csoport állása: 1. Arsenal 6 pont, 2. Dortmund 3, 3. Napoli 3, 4. Marseille 0

A G-csoportban az Atlético Madrid 2-1-re nyert Portóban, és hibátlan teljesítménnyel, hat ponttal vezet.

"Az első 25 perc kemény volt, mert a Porto remekül játszott - magyarázta Diego Simeone, az Atlético mestere. - Aztán a 30. perctől változtattunk, és a meccs is átalakult. A taktikai változásoknak köszönhetően közelebb kerültünk a Porto kapujához. Gratulálnom kell a csapatomnak, meccsről-meccsre fejlődünk."

Bajnokok Ligája
G csoport, 2. forduló
INFO Zenit Szentpétervár-Austria Wien 0-0TIPP
INFO Porto-Atlético Madrid 1-2 (1-0)
 
A csoport állása: 1. Atlético 6 pont, 2. Porto 3, 3. Austria 1, 4. Zenit 1

A Celtic nem tudta megismételni a tavalyi bravúrját, amikor 2-1-re legyőzte a Barcelonát. Ezúttal 1-0-ra kikapott otthon a katalán csapattól.

"Többet birtokoltuk a labdát, és mi irányítottunk - mondta Gerardo Martino, a Barca trénere. - Az elején nem találtuk a ritmust, de a szünet után higgadtabban játszottunk. A Celtic a tavalyi meccsből indult ki, és azt próbálta másolni. Szamaraszt feltolták, nem pedig a bal oldalon játszatták. Egyetértek Fabregasszal, aki azt mondta, ez volt az eddigi legkomplettebb meccsünk."

Bajnokok Ligája
H csoport, 2. forduló
INFO Celtic-Barcelona 0-1 (0-0)
INFO Ajax-Milan 1-1 (0-0)
 
A csoport állása: 1. Barcelona 6 pont, 2. Milan 4, 3. Ajax 1, 4. Celtic 0