Barcelona

Martino a rajtnál lepipálhatja Guardiolát

Az utóbbi időszakban a Barcelona vezetőedzői rendre győzelemmel kezdtek a csapat kispadján, így Gerardo Martino bízhat a statisztikában is a Primera División első fordulója előtt.

Természetesen a játékerőt figyelembe véve is egyértelműen a Barcelona az esélyes a Levante ellen, amint az a hatharom.com fordulóelőzeteséből is kiderül. Hasonló lehetett azonban a helyzet Josep Guardiola esetében is 2008-ban, mégsem jártak sikerrel a katalánok. Az ugyan már nem az első tétmeccsük volt abban az évben, de 1-0-ra kikaptak a bajnoki nyitányon a Numanciától. Aztán persze jött húsz veretlen meccs, később pedig a bajnoki cím, a kupa- és a BL-győzelem.

Martino elsőre eltalálja a helyes irányt? - Fotó: AFP

Az utóbbi 25 évben Guardiolán kívül mindenki győzelemmel kezdett a Barcelonánál: 1988-ban Johan Cruyffal 2-0-ra verték az Espanyolt (a szezon végén 2. hely a bajnokságban), 1996-ban Bobby Robsonnal 4-2-re nyertek Oviedóban (2. hely), egy évvel később Louis Van Gaallal 3-0-s sikert arattak a Sociedaddal szemben (1. hely), 2000-ben Llorenc Serra Ferrerrel 2-1-re győztek a Málaga ellen (edzőváltás után 4. hely), Frank Rijkaarddal idegenben verték 1-0-ra a Bilbaót (2. hely), Tito Vilanovával pedig tavaly 5-1-re gázolták el a Sociedadot (1. hely).

Az jól látszik, hogy a bemutatkozó győzelmek után nem tudtak mindig bajnoki aranyat szerezni az új edzők, de többnyire nem teljesítettek olyan rosszul, hogy ne érdemeltek volna további bizalmat (Serra Ferrer és Robson a vezetők szerint igen). Így Cruyffal 4-szer, Rijkaarddal pedig 3-szor nyerték meg a pontvadászatot munkásságuk későbbi éveiben.

[1505563] 2013-08-18 19:00:00 Barcelona - Levantex;