NHL

Cseh legendával vigasztalódik a New Jersey

  • MD

David Clarkson és Ilja Kovalcsuk elvesztése után sikerült egy nagy nevet magához csábítania a New Jersey Devils csapatának a 41 éves Jaromir Jágr személyében, aki egy évre kötelezte el magát a klubhoz.

Jaromir Jágr annak idején a Pittsburgh Penguinsnél kezdte meg a karrierjét, majd a lockout után a New York Rangersnél kergette a pakkot. Páréves KHL-es kitérő után a Philadelphia Flyershez tért vissza, és most egy negyedik, korábbi atlanti csoportos csapathoz csatlakozik a New Jersey Devils képében.

Jágrnek két éven belül negyedik csapata lesz a Devils - Fotó: Getty Images

A 41 éves cseh ikon az elmúlt idényben 45 meccsen 35 pontot produkált a Dallas majd a Boston színeiben, amivel a Devils házi pontlistájának a második helyén végzett volna. Jágr tapasztalatára és meglátásaira mindenképp szükség lesz a Devilsnél, mivel a csapat az idei holtszezonban már elvesztette David Clarksont és Ilja Kovalcsukot is, de még velük is csak a 28. helyen zártak az Ördögök a lőtt gólok kategóriában.

Jágr pontos fizetésére kedden derül fény, amikor a csapat hivatalosan is bejelenti a cseh csatár leigazolását. Jágrnek a Devils lesz a hetedik együttese, és már a negyedik 2011-es visszatérése óta.

A Devils állítólag még Damien Brunnernél is érdeklődik, aki a Detroitnál húzta le első évét az NHL-ben, de még előtte meg kell állapodnia Adam Henrique-kel is, aki korlátozott szabadügynöki státuszt élvez jelenleg.