NHL

Matt Duchene hosszú távon szerepel a Colorado terveiben

  • MD

A Colorado Avalanche csütörtökön ötéves hosszabbítást kötött fiatal játékosával, Matt Duchene-nel. A csatár átlagban évi 6 millió dollárt fog keresni, és a szerződés lejárta után szabadügynökké válhat 2019 nyarán.

A Colorado Avalanche az elmúlt idények gyenge eredményeit követően tehetséges fiatalokra tettek szert a jó drafthelyezéseknek köszönhetően, és Denverben elkezdték a csapathoz láncolni ezeket a játékosokat. Matt Duchene-nak csak jövő nyáron jár le a mostani szerződése, mely 3.5 millió dollárt fizet neki, de az Avalanche máris öt évvel meghosszabbította a 22 éves csatár kontraktusát.

Az új alku pontos pénzügyi adatait egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de a csapathoz közel álló források szerint 30 millió dollárral fog gazdagodni eme öt év alatt a játékos, azaz évi 6 millió dollárral fog beleszámítani az Avalanche fizetési sapkájába.

Matt Duchene-nel képzelik el a jövőt Denverben - Fotó: USA Today Sports

Duchene-t a 2009-es draft harmadik helyen választotta ki a csapat, és a csonka idényben végre már olyan számokat tudott felmutatni, ami igazolta a megfigyelők róla alkotott véleményét. 47 meccsen 17 gólt és 26 asszisztot szerzett, ami a legeredményesebb szezonja volt NHL-es pályafutása során.

"Matt már most is az, és a jövőben is a csapatunk fontos részét fogja képezni hosszú ideig. Mind úgy éreztük, hogy fontos, hogy bebiztosítsuk a játékjogát több idényre előre. Az ő nagyszerű képességeivel, gyorsaságával és jellemével képviseli mindazt, amilyennek az Avalanche-t szeretnénk látni" - közölte Joe Sakic, a csapat általános igazgatója.

Duchene 266 meccsen eddig 82 gólt és 111 asszisztot jegyzett. Az Avalanche Duchene mellett még olyan ifjú titánokkal büszkélkedhet, mint a csapatkapitány Gabriel Landeskog, Ryan O'Reilly vagy éppenséggel az idei draft első kiválasztottja, Nathan MacKinnon.