NHL

Elcserélte kemény legényét a Chicago

  • MD

A Chicago Blackhawks Los Angelesbe küldte Dan Carcillót egy feltételes 2015-ös draftjogért cserébe.

Dan Carcillo 2010-ben még a vesztes oldalon állt, amikor a Philadelphia Flyers hat meccsen elbukta a nagydöntőt a Chicago Blackhawksszal szemben. Idén a Sólymokkal révbe ért a 28 éves csatár, de chicagói korszaka két nappal azután véget is ért,  hogy szülővárosában, az ontariói King Cityben megünnepelte a kupagyőzelmet.

Carcillót a Los Angeles Kingshez küldték a Sólymok egy feltételes 2015-ös draftjogért cserébe. A feltételről egyelőre nem derült ki információ, de elnézve Carcillo 2013-as idényét, valószínűleg a lejátszott meccsek tükrében állapítják meg, hogy hanyadik körös húzásukat kell Chicagóba küldeni.

Dan Carcillo egy sérülésmentes évben, és rendszeres játékban reménykedik a következő idényre - Fotó: Getty Images

A kemény játékáról, és szóbeli hadviseléséről elhíresült csatár az idei szezonnyitón szenvedett térdsérülést, ami miatt csak 23 mérkőzésen léphetett pályára az alapszakaszban, melyeken két gólt és egy asszisztot szerzett. A playoffban sem kapott sokkal több szerepet, végül csak négy meccsre nevezték be, melyeken egy assziszttal tűnt ki.

"Jó lenne, ha nem kellene sérülés miatt aggódnom. Jó lenne, rendszeres szerephez jutni, és nem aggódni amiatt, hogy mindig tökéletes meccset játsszak, vagy hogy kikerüljek a kezdőből. Ez az év a lockout miatt fura volt, nem volt túl sok edzés. Amikor nem edzel olyan sokat és még meccseken sem játszol, akkor nagyon nehéz megtalálni a játék ritmusát" - nyilatkozott a következő idényről a csatár.

Carcillo 333 NHL meccsen szerepelt eddig a Phoenix, a Philadelphia és a Chicago színeiben, és eddig összesen 40 gólt, valamint 47 asszisztot gyűjtött össze.