NHL

A kegyvesztett csatár visszatért korábbi sikereinek helyszínére

  • MD

Az Anaheim Ducks egy évre visszacsábította Dustin Pennert, aki 2005 és 2007 között erősítette a kaliforniai együttest.

Dustin Penner pályafutásának csúcsa egyértelműen 2007 volt, amikor is előbb Stanley-kupát nyert az Anaheim Ducksszal, majd nyáron elfogadta az Edmonton Oilers korlátozott ügynöki ajánlatát, amit a Kacsák nem tudtak tartani. Penner számításaiba azonban hiba csúszott, mivel Kanadában nem tudott formába lendülni, és később el is cserélték Los Angelesbe.

A Kingsszel 2012-ben újabb kupát nyert, de ekkor már koránt sem volt akkora aktív tagja a kupagyőzelemnek, mint 2007-ben, amikor is egy 45 pontos alapszakaszt követően további nyolc pontot jegyzett a rájátszásban. Penner nem is győzte meg a Kingst a marasztalásáról, így idén szabadügynökké vált, de eddig nem sok érdeklődést mutattak iránta a csapatok.

Dustin Penner visszatért pályafutása kiindulópontjára, Anaheimbe - Fotó: Getty Images

Az Anaheim Ducks azonban kedden egyéves szerződést kötött korábbi játékosával, annak reményében, hogy Penner képes lesz ismét kibontani a szárnyait, és Teemu Selanne esetleges visszavonulásával képes lesz pótolni a finn pontszámait. Pennert még 2004-ben, szabadügynökként igazolta le a Ducks - akkor még Mighty Ducks néven - és két idény alatt 101 meccsen 52 pontot és 72 perc kiállítást hozott össze.

Penner az elmúlt idényben csupán 14 pontig jutott a Kings színeiben.