Átigazolás

A Bayernnél szeretném folytatni - Thiago Alcántara

Továbbra sem egyezett meg egymással Thiago Alcántara ügyében a Barcelona és a Bayern München. Az El Mundo Deportivo szerint hétvégén pont kerülhet a dolog végére.

Thiago továbbra sem cserélheti le a Barca szerelését

Habár a mindig jól értesült Cadena Cope rádió szerint Thiago Alcántara már megegyezett a Bayern Münchennel, a Barcelona még nem állapodott meg a bajorokkal. Az El Mundo Deportivo szerint a középpályás arról informálta a katalán klub vezetőit, hogy Pep Guardiola együttesénél szeretné folytatni.

"A Bayern Münchenben akarom folytatni a karrierem" - mondta Thiago, aki júniusban Európa-bajnoki címet nyert az U21-es spanyol válogatottal.

Guardiola szintén közölte a bajor vezérekkel, hogy vagy Thiago, vagy senki, vagyis a játékos és a tréner egyértelműen jelezte szándékát. A hírek szerint a két klub pénteken már tárgyalt és két megoldás között választhatnak: Thiagót kivásárolhatják a szerződéséből, ami 18 millió euróba fájna a Bayernnek, avagy egy jóval magasabb átigazolási összeget fizet a bajor klub. Az El Mundo Deportivo információja szerint a Bayern hajlandó 18 milliót fizetni, ám a Barca kevesli az összeget. A lap úgy véli, a hétvégén megegyezhetnek a felek.