Férfi kézilabda

Világ- és Európa-bajnok világsztárt igazolt a Veszprém

Veszprémben folytatja pályafutását Christian Zeitz, a THW Kiel balkezes lövője. A világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes játékosnak élő szerződése van a német együttessel, de a bakonyiak vezetősége mindent megtesz azért, hogy a 32 éves kézilabdázó már a következő szezontól a Veszprémet erősítse.

A Veszprém hivatalos honlapja szerint Zeitz hároméves szerződést kötött a klubbal. A kiváló átlövő 2007-ben vb-t, 2004-ben Eb-t nyert a német válogatottal, Athénban olimpiai ezüstérmet szerzett a nemzeti csapattal. Várhatóan jövő évtől költözik Veszprémbe, de a vezetőség tárgyal a Kiellel, hogy a megállapodás még ebben az évben életbe lépjen.

Zeitz 2003 óta a Kiel játékosa, amellyel háromszor ért fel a csúcsra a Bajnokok Ligájában, összesen ötször játszott döntőt. A válogatottságot 2008-ban lemondta.

"Remélem, hogy már idén csatlakozhatok új csapatomhoz, de ehhez még további egyeztetésekre van szükség. Úgy gondolom, nagyon megerősödött a Veszprém, szerintem nagy esélye van a csapatnak a legjobb négy közé kerülni a Bajnokok Ligájában. Szeretnék az eddigi BL tapasztalataimmal segíteni a Veszprémnek ebben" - idézte Christian Zeitzet az mkbveszprem.eu.

A kiváló kézis a vasárnapi bejelentésen elárulta, várja a magyarországi életet. "Eddig csak játékosként jártam itt, eddig soha nem töltöttem a szabadságomat itt. Az elmúlt két napban pedig még nem sikerült annyit információt összegyűjtenem, hogy erről hitelesen beszélhessek. Amikor játékosként itt voltam akkor természetesen a játékra koncentráltam. Viszont rengeteg honfitársam jön évről-évre pihenni ebbe a szép országba, ez biztosan nem véletlen. Meggyőződésem, hogy kellemes környezetbe kerültem. A barátnőmmel fogok ideköltözni, szeretnénk valahol a part közelében lakást keresni, remélem ez a kérdés napokon belül eldől."

Zeitz céljait is megfogalmazta: "Mindenképpen jó kézilabdát szeretnék játszani és sok címet szeretnék gyűjteni. A tudásommal pedig a csapat előrelépést segíteni, mindezt pedig ugyanúgy mint Kielben, a 20-as mezben szeretném véghezvinni, amely tudomásom szerint most szabad a klubnál."