NHL

Két játékost láncolt magához a San Jose

  • MD

A San Jose Sharks két fiataljával is hosszabbított szerdán. Andrew Desjardins további két évig, míg James Sheppard egy évig marad még Kaliforniában.

Két fiatalt is marasztalt a San Jose Sharks szerdán. A 26 éves Andrew Desjardins-nel két évvel hosszabbított a Sharks, míg James Sheppard egyéves hosszabbítást érdemelt ki a vezetőségtől.

"Úgy játszanak, ahogy elvárjuk tőlük, és a csapattól is, hogy játszanak. Sheppard esetében, örömteli volt látni, hogy egészségesen tért vissza a playoffra. Desjardins egy küzdelmes, jól bulizós srác, aki akárkivel játszhat egy sorban" - kommentálta a hosszabbítást a Sharks általános igazgatója, Doug Wilson.

Desjardins három szezon alatt hét gólt, 16 asszisztot és 112 perc kiállítást termelt a Sharksszal. Legújabb szerződése értelmében a következő két évben 750 ezer dollárt fog keresni.

Sheppard, aki egy komoly térdsérülés miatt három évet volt kénytelen kihagyni, egy gólig és három asszisztig jutott 32 meccsen a 2013-as idényben. Még 2011-ben szerezte meg őt a Sharks Minnesotából. A Sharksnál bíznak benne, hogy a felépülését követően a következő idényben már azon a szinten játszhat a fiatal játékos, amit prognosztizáltak neki, amiért annak idején már az első körben kiválasztotta őt a Minnesota Wild.

Mindkét játékos korlátozott szabadügynök lett volna július 5-től. A Sharksnak még Jason Demersszel és T.J. Galiardival is meg kell állapodnia, különben ők is korlátozott szabadügynökökké válnak július elején.