NHL

Amerikai bekktől szabadul meg a Toronto

  • MD

A Toronto Maple Leafs egyik kedvezményes kivásárlását elhasználja Mike Komisarekre, aki az elmúlt idény végét már a farmbajnokságban húzta le.

Keleti parti idő szerint csütörtök délelőtt 11 órától adhatják be az általános igazgatók a hivatalos papírokat a kedvezményes kivásárlásokat illetően, és Mike Komisarek, a Toronto Maple Leafs védője is azok között lesz, akik idő előtt távoznak jelenlegi klubjuktól.

Komisarek még a korábbi általános igazgató, Brian Burke regnálása alatt csatlakozott a Torontóhoz a kanadai rivális Montrealtól, 2009-ben ötéves, 22.5 millió dolláros szerződést kötött a csapattal. Komisarek Torontóban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és sérülések is hátráltatták kiteljesedését. A mélypont idén tavasszal következett be, miután Komisareket leküldték a farmbajnokságba a játékos saját kérésére, mivel a profi keretben már nem kapott játéklehetőséget.

Mike Komisarek nem volt képes belopni magát az új menedzsment szívébe - Fotó: Getty Images

A Toronto új általános igazgatója, Dave Nonis az offszezonban igyekszik majd a 64.3 millió dolláros fizetési sapka alá kerülni, amit Komisarek kivásárlásával könnyen  teljesíthet. Az új kollektív szerződés értelmében csapatonként két ember vásárolható ki anélkül, hogy az a játékos fizetése beleszámítana a jövőben a fizetési sapkába. Csupán a hátralévő összeg kétharmadát kell kifizetni a játékosnak kétszer olyan hosszú ideig, mint a szerződésből hátramaradt évek száma, ami Komisarek esetében 2.383 millió dollár két éven keresztül.