NHL

A cseh legenda nem tér vissza a Bruinshoz

  • MD

A Boston Bruins általános igazgatója, Peter Chiarelli és a cseh válogatott legendás klasszisa, Jaromir Jagr is megerősítette, hogy a csapat és a játékos útjai elválnak egymástól.

A Boston Bruins a következő idénynek biztosan Jaromir Jagr nélkül fog nekivágni, akivel Peter Chiarelli általános igazgató nem fog hosszabbítani, ahogy Andrew Ference-szel és Jay Pandolfóval sem.

Jaromir Jagr könnyedén vette a hírt, és még viccelődni is volt ereje.

"Talán ha a playoffban 20 gólt lövök, akkor másképp alakulnának most a dolgok, de 20 góllal adós maradtam. Továbbra is szeretnék az NHL-ben játszani, imádom ezt a játékot. Egyszóval még nem akarok hazatérni Csehországba" - fejtette ki a körülményekről a véleményét Jagr.

A cseh játékos 33 meccsen játszott a Bruinsnál, miután a csapat megszerezte őt a cserestopkor. Ez idő alatt két találatot és 17 asszisztot jegyzett, de a playoffban egyszer sem tudott eredményes lenni. Jagr arra is kitért, hogy a hatodik meccsen a csípőjében és a hátában is fájdalom keletkezett, és ezért szerepelt keveset a második harmadban.

Jaromir Jagr belenyugodott abba, hogy jövőre nem a Bruinsban fog játszani - Fotó: Getty Images

Chiarelli eddig sem tagadta, hogy elsőszámú célja Tuukka Rask szerződésének meghosszabbítása, aki nem lesz olcsó mulatság a Bruins számára. Ha az előzetes hírekkel megegyezően 6 millió dollár fölött sikerül csak marasztalni őt, az valószínűleg Nathan Horton távozásával lesz egyenértékű, akit egyelőre még nem érdekel, hogy hová sodorja őt a sors.

"Nem fogok erről beszélni. Ha erről akarnak kérdezősködni, akkor nyugodtan hívják fel az ügynökömet. Mi csak játszunk a jégen, minket csak ez érdekel. Előbb vagy utóbb elrendeződik ez az ügy, és meglátjuk, hogyan alakul a sorsom. Még én sem tudom, szóval semmit sem tudok róla mondani. Legyen ennyi elég."

Chiarelli természetesen szeretné megtartani Hortont is, aki holtversenyben a második legeredményesebb játékos volt a playoffban 19 ponttal. Az általános igazgató azt is megjegyezte, hogy nem fog élni a kedvezményes kivásárlás jogával.