NHL

Kedden mutatják be a Vancouver új edzőjét

  • MD

A Vancouver Canucks kedden hivatalosan is bemutatja új vezetőedzőjét, a New York Rangersből menesztett John Tortorellát.

Véget ért a keresés a Vancouver Canucksnál is az új vezetőedző ügyében: John Tortorella lett végül a befutó a kanadaiaknál. Tortorellát még az előző hónapban menesztette a New York Rangers, miután a Parkőrök már a második körben elbúcsúztak a rájátszástól. Azóta a Rangers pont a Vancouverből elbocsátott Alain Vigneault-t nevezte ki az új vezetőedzőnek.

Ezentúl a kanadai sajtó is hangos lehet Tortorella tirádáitól - Fotó: Getty Images

A heves vérmérsékletéről és szókimondó interjúiról híres szakember 2009 februárjában vette át a Rangers irányítását, és öt idény alatt négyszer is playoffba juttatta a gárdát, mellyel tavaly egészen a főcsoportdöntőig menetelt. 319 meccsen 171-118-1-29-es mérleget produkált vele a Rangers. 2001 és 2008 között a Tampa Bay mestere volt, akikkel 2004-ben Stanley-kupát nyert, és meg is választották az év edzőjének.

Tortorella két korábbi NHL-es vezetőedzővel versengett a vancouveri posztra: John Stevens (Philadelphia) és Scott Arniel (Columbus) is ott voltak a lehetséges jelöltek között.