Wimbledon

Egy kicsit örültem Nadal kiesésének - Serena Williams

Könnyedén jutott a második fordulóba a wimbledoni tenisztorna női egyes versenyében a világelső és címvédő Serena Williams, aki Mandy Minella legyőzése után a mérkőzésről és a hétfőn nagy meglepetésre kiesett Rafael Nadalról is elmondta a véleményét.

"Jól éreztem magam. Imádok itt játszani. Mindig különleges címvédőnek lenni. Nagyszerű érzés volt kimenni a pályára és ütögetni. Valamiért egy kicsit rozsdás voltam, szerintem nem játszottam a legjobb játékomat. Persze Mandy is nagyon jól játszott. Úgy éreztem, hogy jól keveri az ütéseit, a játékát" - mondta Williams, miután két szettben verte Babos Tímea luxemburgi páros partnerét.

Serena Williams

Az amerikai játékost a férfiak versenyében óriási meglepetésre az első körben búcsúzó Rafael Nadalról is faggatták: "Ahogy mindenki tudja, óriási Nadal-drukker vagyok. Talán a legnagyobb. Természetesen nagyon szomorú voltam tegnap. De kicsit örültem is, mert így talán ki tudja pihenni magát a keménypályás versenyekre. De ez nem a világvége, vissza fog jönni."

Ami a salakról füves pályára való átállást illeti, így vélekedett a világelső: "Alkalmazkodni kell ahhoz, hogy gyorsabbak lesznek a játékok, az egész meccs, minden egyes pont. Alacsonyabbra pattan a labda, le kell guggolni, lent kell maradni, és ezt elhivatottan kell csinálni ezeken a pályákon."